Τα πρώτα λόγια της 17χρονης Μάγιας στους αστυνομικούς – Το σημείο που εντοπίστηκε

Μετά από συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, μετά από μια εβδομάδα η 17χρονη Μάγια που είχε εξαφανιστεί από το κέντρο του Ηρακλείου.

Η 17χρονη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretalive.gr εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι αρχές βρήκαν την 17χρονη και το φίλο της μέσα σε καλύβες, σημείο όπου φέρεται να διέμεναν και άλλοι ξένοι.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι την έκταση την έχει ενοικιάσει ένα άλλος αλλοδαπός και την έχει διαμορφώσει ως πρόχειρο κατάλυμα.

Οι αστυνομικοί φέρεται να έπιασαν στον ύπνο την 17χρονη και τον 38χρονο σύντροφό της που δεν περίμεναν να εντοπιστούν.

Τα πρώτα λόγια της 17χρονης στους αστυνομικούς

Μάλιστα όταν οι αρχές ενημέρωσαν την ανήλικη για την διαδικασία η ίδια φέρεται να υποστήριξε πως έχει αισθήματα για τον 38χρονο και θέλει να παραμείνει κοντά του. Οι αρχές τότε της ξεκαθάρισαν πως αυτό δεν γίνεται λόγω της ηλικίας της και ότι πρέπει να επιστρέψει στην οικογένεια της, λέγοντας της ωστόσο πως όταν ενηλικιωθεί μπορεί η ίδια να αποφασίσει τι θέλει να κάνει.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας η ανήλικη ήταν ιδιαίτερα τρυφερή προς το πρόσωπο του 38χρονου μάλιστα άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο είπαν πως το κορίτσι “κρεμόταν” από τα χείλη του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretalive.gr

Για διευκόλυνση φυγής ανηλίκου κρατείται ο 38χρονος

Η 17χρονη παραμένει στο γραφείο ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου προκειμένου να δώσει κατάθεση ενώ ο 38χρονος κρατείται. Σε βάρος μάλιστα σχηματίζεται δικογραφία για διευκόλυνση φυγής ανηλίκου και θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Tι δήλωσε ο μπαμπάς της 17χρονης

“Προφανώς, θα κινηθούν ο,τι διαδικασίες προβλέπονται από τον νόμο” σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος, που δεν ήταν σε θέση ωστόσο να απαντήσει εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον του. “Εάν αυτός ο άνθρωπος πρέπει να διωχθεί ποινικά, θα γίνει αυτό το πράγμα. Εάν έχουν γίνει αξιόποινες ενέργειες, προφανώς και θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες κι εκ μέρους μας, για να προστατεύσουμε την κόρη μας” αρκέστηκε να πει.

Ο κ. Παπαδόπουλος μοιράστηκε τα συναισθήματά του: “Αυτό που νιώθουμε είναι ανακούφιση. Είχαμε μία αγωνία οκτώ μέρες τώρα, που έλαβε αίσιο τέλος. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να πάρουμε την Μάγια στην αγκαλιά μας. Δεν την έχουμε δει. Περιμένουμε κι εμείς οδηγίες, να τη δούμε, να την αγκαλιάσουμε και να της πούμε από κοντά πόσο πολύ την αγαπάμε”.

Όπως εξομολογήθηκε ο πατέρας της 17χρονης, “μια εβδομάδα τώρα όποτε χτυπούσε το τηλέφωνο, πήγαινε η καρδιά μας στην… κούλουρη”. Τέλος καλό, όλα καλά. “Αυτό μετράει για μένα. Τα άλλα για μένα, αυτή τη στιγμή, είναι τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες δεν με αφορούν: το πώς εντοπίστηκε, το πώς έγινε η όλη διαδικασία είναι δουλειά της αστυνομίας”.

Πηγή: Cretalive.gr