Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Τελικά πρέπει να παίρνουμε αμέσως αγκαλιά τα μωρά που κλαίνε;

Τελικά πρέπει να παίρνουμε αμέσως αγκαλιά τα μωρά που κλαίνε;

Μια νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει την αντίληψη ότι οι γονείς δεν πρέπει να παίρνουν αμέσως αγκαλιά τα μωρά τους κάθε φορά που κλαίνε. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στην αγκαλιά των γονέων εξελίσσονται σε υγιείς, λιγότερο καταθλιπτικοί, πιο ευγενικοί ενήλικες με περισσότερη κατανόηση.

Η μελέτη που πρόκειται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Applied Developmental Science, παρακολούθησε πάνω από 600 ενήλικες με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Εκτός από τα οφέλη της αγκαλιάς, η αγάπη και ο ποιοτικός χρόνος έχουν επίσης θετικά αποτελέσματα που οδηγούν τους ενήλικες να αναπτύξουν καλύτερη συμπεριφορά.

Η καθηγήτρια Darcia Narvaez από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Notre Dame αναφέρει: «Ό,τι κάνουν οι γονείς σε αυτούς τους πρώτους μήνες και τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών επηρεάζει πραγματικά την υπόλοιπη ζωή τους, γι αυτό τα χάδια και οι αγκαλιές είναι αυτό που περιμένουν τα μωρά».

«Αναπτύσσονται καλύτερα με αυτό τον τρόπο και παραμένουν ήρεμα, επειδή όλες οι αισθήσεις τους καθορίζουν τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν. Αν τα αφήσουμε να κλαίνε πολύ, αυτές οι αισθήσεις πρόκειται να ενεργοποιήσουν πολύ εύκολα το άγχος».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.