Αρχική InfoTeens Υγεία Θα ανάβατε το τσιγάρο ενός 11χρονου; Το κοινωνικό πείραμα που σοκάρει (video)

Θα ανάβατε το τσιγάρο ενός 11χρονου; Το κοινωνικό πείραμα που σοκάρει (video)

Τι θα κάνατε αν ένα 11χρονο αγόρι σας ζητούσε φωτιά για να ανάψει το τσιγάρο του; Σκεφτείτε πως βρίσκεστε σε κάποιο πάρκο με τα παιδιά ή σε κάποιο καφέ σε μια πλατεία ή ότι απλώς περπατάτε στο δρόμο και ένα έφηβο αγόρι σας ζητούσε να του ανάψετε το τσιγάρο του. Πώς θα αντιδρούσατε; Θα ξαφνιαζόσασταν; Θα λέγατε όχι; Μήπως θα του δίνατε αναπτήρα και θα τον προτρέπατε να το σταματήσει;

Ένα video – κοινωνικό πείραμα από τον Youtuber “vibrator” δείχνει πώς αντιδρούν περαστικοί σε αυτό ακριβώς το ερώτημα ενός μικρού παιδιού.

Σε κεντρική πλατεία Δήμου των Νοτίων Προαστίων, ένας πιτσιρικάς πλησιάζει πολίτες που μιλούν, πίνουν τον καφέ τους ή περπατούν και τους ζητά να του ανάψουν το τσιγάρο που έχει στο χέρι του.

Οι περισσότεροι αν και σοκάρονται με το γεγονός ότι ένα ανήλικο παιδί καπνίζει, του δίνουν αναπτήρα – πολλές φορές χωρίς να του πουν ή να σχολιάσουν κάτι. Υπήρξαν, όμως, και ελάχιστοι, οι οποίοι προσπάθησαν να μιλήσουν στο παιδί για το κάπνισμα με έναν νεαρό του λέει συγκεκριμένα: «Αυτό δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι η συμπεριφορά σου».

Δείτε το video

Το video γυρίστηκε το 2016, ωστόσο το μήνυμά του είναι πάντα επίκαιρο. Το τσιγάρο συνεχίζει να σκοτώνει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως με τα στοιχεία να δείχνουν ότι από κάπνισμα πεθαίνει ένας άνθρωπος κάθε 8 δευτερόλεπτα («Το κάπνισμα σήμερα στην Ελλάδα», Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος – εντατικολόγος, τ. Αν. Καθ. Πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard).  Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους εξ’ αιτίας του καπνίσματος πάνω από 80 εκ. άνθρωποι, ενώ το 90% των καπνιστών ξεκινούν το τσιγάρο πριν την ηλικία των 18 ετών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.