Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι διαφορετικές εκδοχές γύρω από τον θάνατο της καθηγήτριας Αγγλικών Σοφίας Χρηστίδου στη Θεσσαλονίκη, η οποία πέθανε έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Ο Σύλλογος Γονέων αρνείται το bullying προς τη Σοφία Χρηστίδου.
Οι οικείοι της εκπαιδευτικού δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον όσων θεωρούν υπεύθυνους, υποστηρίζοντας ότι η καθηγήτρια δεχόταν έντονη πίεση και είχε βιώσει περιστατικά bullying μέσα στο σχολικό περιβάλλον.
«Δεν είχε μαθητές αλλά αγρίμια»: Συγκλονίζει συνάδελφος της καθηγήτριας Σοφίας Χρηστίδου
Σύμφωνα με άτομα από το στενό της περιβάλλον, η εκπαιδευτικός είχε στεναχωρηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε παραπεμφθεί σε επιτροπή έπειτα από καταγγελία που αφορούσε πνευματική ανικανότητα να ανταποκριθεί στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα.
Ωστόσο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η καθηγήτρια δεχόταν bullying από μαθητές.
Την ίδια στιγμή, εκπαιδευτικός που μίλησε δημόσια για την υπόθεση υποστήριξε ότι η καθηγήτρια αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες μέσα στο σχολείο και πως τελικά «από θύμα την έκαναν θύτη».
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση γύρω από το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, ενώ αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τις νομικές ενέργειες που προαναγγέλλει η οικογένεια της εκλιπούσας.
