Θεσσαλονίκη: Το Δημαρχείο απέκτησε έναν υπέροχο χώρο βρεφικής φροντίδας και θηλασμού

Ο δήμος Θεσσαλονίκης χάρη στη δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε” δημιούργησε το χώρο βρεφικής φροντίδας και θηλασμού στον 1 όροφο στο δημαρχείο.

Ένα δώρο για τις μαμάδες του Δήμου

Πρόκειται για έναν φωτεινό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει και να φροντίσει το μωρό της σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.

Στις δηλώσεις τους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μεταξύ άλλων σημείωσε: “Υπήρχε μια αναγκαιότητα από συμπολίτισσες που έρχονταν στο δημαρχείο. Οφείλαμε να δημιουργήσουμε αυτό το χώρο για να δείξουμε ότι και με τα μικρά πράγματα δείχνουμε την ευαισθησία μας. Θέλουμε να προβάλουμε το θηλασμό να δείξουμε πόσο σημαντικό είναι”.

Η αξιόλογη πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που με σεβασμό, τρυφερότητα και αγάπη, προσφέρει τη δυνατότητα στις μητέρες να περιποιηθούν τα μωρά και μικρά παιδιά τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ή ακόμη και να τα θηλάσουν εκεί, αν οι ίδιες επιθυμούν διακριτικότητα ή αν τα μωρά τους δυσκολεύονται να θηλάσουν μακριά από ένα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς αυτό βεβαίως να τους απoτρέπει από τον ελεύθερο και ανεμπόδιστο δημόσιο θηλασμό, αξίζει να γίνει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Δήμους.