Τι θα γίνει με την λειτουργία του Παίδων Πεντέλης που κινδύνευσε να καταστραφεί στη μεγάλη φωτιά

Τι θα γίνει με την λειτουργία του Παίδων Πεντέλης που κινδύνευσε να καταστραφεί στη μεγάλη φωτιά

Tιτάνια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές καθώς στη φωτιά της Πεντέλης  άλλαξε απότομα η φορά του ανέμου και οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Υπερέβαλαν εαυτό για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, ώστε να καταφέρουν να μην περάσει η φωτιά στις υποδομές του νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο εκκενώθηκε έγκαιρα με την μεταφορά των 36 παιδιών. Είκοσι ένα παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και 15 έλαβαν εξιτήριο. Την επιχείρηση συντόνιζε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Πλεύρης: Κλειστό για λόγους ασφαλείας το Παίδων Πεντέλης

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ερωτηθείς για το τι θα γίνει με την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης  «Πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω όλους, ειδικά από τη δική μου πλευρά το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία που εφημέρευαν. Είχαμε 34 συμπολίτες μας που προσέτρεξαν και άλλοι 17 που μεταφέρθηκαν.

Το Παίδων Πεντέλης μετέφερε όλα τα παιδάκια, που βρίσκονται στο Παίδων Αγία Σοφία, τα περισσότερα από αυτά είναι με εισαγγελική εντολή, δηλαδή παιδιά που δεν νοσηλεύονταν αλλά φιλοξενούνταν» είπε και συνέχισε:

«Η επιστροφή θα γίνει τη στιγμή που θα κριθεί γιατί καταλαβαίνετε υπάρχει και ο καπνός, υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις οπότε μόλις χρειαστεί θα επιστρέψουν».

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αττική: Την άρπαξε και την βίασε μπροστά στην 7χρονη κόρη της

Σχ.χρ. 2022-23: Εγκρίθηκε η πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών

Μήλος: 2 παιδιά παρασύρθηκαν από τα κύματα και κινδύνευσαν να πνιγούν