Τηγανίτες με μήλο και κανέλα

Θέλετε να κάνετε το πρωινό γεύμα των παιδιών μια συνήθεια που θα την απολαμβάνουν με ευχαρίστηση και δεν θα τα κυνηγάτε για να φάνε μια μπουκιά πριν το σχολείο; Τότε καλό θα είναι μαζί με το γάλα ή το χυμό να τους σερβίρετε και τηγανίτες. Είναι εύκολες, νόστιμες, γίνονται στο άψε σβήσε και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά υλικά. Εμείς τις σερβίρουμε με φρούτα εποχής και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Τώρα το φθινόπωρο επιλέγουμε τη λύση των μήλων και σερβίρουμε τις τηγανίτες έχοντας τες πασπαλίσει με κανέλα.  Δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση σε φαγητά και γλυκά, αλλά οι ιδιότητές της δεν σταματούν εδώ καθώς επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η μυρωδιά και η γεύση της κανέλας μπορούν να ενεργοποιήσουν εγκεφαλικά κέντρα που σχετίζονται με τη νοητική λειτουργία. Επομένως τι καλύτερο για το γεύμα των παιδιών πριν πάνε σχολείο;

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 μήλο καθαρισμένο
Μέλι
κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι. Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας. Γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Τις σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή μαζί με 1 καθαρισμένο μήλο, μέλι και κανέλα.