“Το Κάτι τι;”: Το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη θα ενθουσιάσει κάθε παιδί που αγαπά τις όμορφες ιστορίες

Με χαρά λάβαμε από τις εκδόσεις Διόπτρα και διαβάσαμε το “Το Κάτι τι;”, το δεύτερο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα θρανία που υπογράφει η αγαπημένη μας συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη, η οποία μέσα από τις ιστορίες της περνάει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα και αξίες.

Τι είναι αυτό το… Κάτι και πως θα το αντιμετωπίσουν τα μελισσάκια στη Κυψέλη; Τι κάνουμε με το άγνωστο που έρχεται να αλλάξει ξαφνικά τη ζωή μας;

Πρόκειται για μια όμορφη διδακτική ιστορία που μιλά στον μικρό αναγνώστη για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο

Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη.

«Θέλει να μας καταστρέψει», είπε ο Φώντας ο Φρουρός.

«Θέλει να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Φρίξος ο Κηφήνας.

«Θέλει να μας μάθει», κατέληξε η Ράνια η Παραμάνα.

Θα αφήσει ο Μίλτος και η Μελίνα να καταστραφεί η Κυψέλη ή τελικά θα επικρατήσει η λογική;

Ίσως όμως χρειάζεται κι ένα μικρό βήμα πίστης για να προχωρήσουν παρακάτω.

Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

Συγγραφέας: Γιώτη Μαρίνα
Εκδότης: Διόπτρα
Αριθμός Σελίδων: 68
Προτεινόμενη Ηλικία: 4+