Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει με μοναδικές δράσεις

Από την έναρξη λειτουργίας του, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας , έχει υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών, σημαντικές προσωπικότητες και διακεκριμένους αθλητές, έχει οργανώσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και workshops για μαθητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους και έχει φιλοξενήσει τα πρώτα του Easter και Summer Camps.

Επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και γνώρισαν τους σημαντικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν το παρόν αυτών των λαμπρών διοργανώσεων. Επίσης, συγκινήθηκαν αναβιώνοντας τις μεγάλες στιγμές οι οποίες χαράχτηκαν στην μνήμη όλων μας, μέσα από στιγμιότυπα και προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών μας.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 20 οικογενειακά εισιτήρια για δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο

Απολαύστε οικογενειακώς δωρεάν μια μοναδική περιήγηση στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας διοργανώνει έναν μοναδικό διαγωνισμό και προσφέρει 20 οικογενειακά εισιτήρια για δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο την ημέρα των γενεθλίων του, Σάββατο 14 Μαΐου. Επιπλέον, όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία την ίδια ημέρα, να γνωρίσουν από κοντά τον χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο οποίος θα μοιραστεί την εμπειρία του και θα μεταφέρει το δικό του μήνυμα για τον Ολυμπισμό.

Παράλληλα, οι μικροί φίλοι που θα επισκεφτούν το Μουσείο το Σάββατο 14 αλλά και την Κυριακή 15 Μαΐου, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δωρεάν εργαστήρια δημιουργώντας κατασκευές με τη χρήση τριών κατεξοχήν συμβόλων νίκης και πανηγυρισμού: του στεφανιού ελιάς, του μεταλλίου και της δάδας, που ως στόχο έχουν να καλλιεργήσουν στα παιδιά τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους, την ευγενή άμιλλα, την αισιοδοξία, την ομαδικότητα, αλλά και τη χαρά της επιβράβευσης.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development S.A., με στόχο να στεγάσει ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας, θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να εμπνέει, μέσα από μοναδικές Εκθέσεις και δραστηριότητες, προτρέποντας τον κάθε επισκέπτη να νιώσει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό επισκεφτείτε τις σελίδες του Μουσείου στο Facebook και στο Instagram, βρείτε τη σχετική ανάρτηση και απαντήστε με σχόλιο στην ερώτηση: Γνωρίζεις πόσες Ολυμπιάδες έχουν φιλοξενηθεί στην Αθήνα από το 1896 μέχρι σήμερα; Ο διαγωνισμός διαρκεί έως τις 9 Μαΐου και οι μεγάλοι τυχεροί θα ανακοινωθούν στις 10 του μήνα. Μπορείτε να βρείτε τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας συμμετέχει στην Ολυμπιακή Εβδομάδα.
Στο πλαίσιο της μεταλαμπάδευσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας συμμετέχει ενεργά με μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και στην Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώνεται από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, από 16 έως 20 Μαΐου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, θα μάθουν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τους Αγώνες της Αρχαιότητας αλλά και των Αγώνων που διοργάνωσε η χώρα μας. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση νέων σε θέματα γύρω από τους Ολυμπιακούς αγώνες έχει φέτος ως σύνθημα «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα, σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη», συνδέοντας το περιβάλλον με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: https://athensolympicmuseum.org.

Διαβάστε επίσης:

10 τρόποι να ανανεώσετε εντυπωσιακά και οικονομικά το δωμάτιο του παιδιού σας

«FutuRetro»: Στην Πλατεία Κοτζιά βλέπουμε το παρελθόν με τα μάτια του μέλλοντος

«Μια αχτίδα από φως»: Oι illustradays επιστρέφουν και καλούν τους λάτρεις της εικονογράφησης σε ένα μοναδικό φεστιβάλ