Το θρυλικό “Καπλάνι της Βιτρίνας” της Άλκης Ζέη ξανά στις οθόνες μας μέσω του ERTFLIX!

Το σπουδαίο λογοτεχνικό έργο της αείμνηστης Άλκης Ζέη, “Το Καπλάνι της Βιτρίνας” που προβλήθηκε για πρώτη φορά στη δημόσια τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μπορούν να απολαύσουν οι λιλιπούτειοι θεατές αλλά και να ξαναδούν με χαρά οι γονείς τους μέσω της συχνότητας του ΕΡΤFLIX. Πρόκειται για μια σειρά 10 επεισοδίων που αποτελεί μια αξιόλογη μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος.

Η υπόθεση της σειράς

Η Μέλια και η Μυρτώ είναι δύο αδελφές, οκτώ και δέκα χρόνων αντίστοιχα, που ζουν το 1936 σ’ ένα νησί του Αιγαίου. Ο παππούς τους διηγείται συνεχώς ιστορίες για τους αρχαίους Έλληνες. Ο ξάδελφος Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα, τις μαγεύει με τις ιστορίες ενός καπλανιού. Το καπλάνι -όπως το λένε στο νησί-, ένας βαλσαμωμένος τίγρης, που βρίσκεται κλειδωμένο μέσα στη βιτρίνα της μεγάλης σάλας του σπιτιού, πότε κοιτάει με το γαλάζιο και πότε με το μαύρο του μάτι, ανάλογα με τη διάθεσή του. Η δικτατορία του Μεταξά, τον Αύγουστο του 1936, θα μπλέξει μικρούς και μεγάλους στο «παιχνίδι του καπλανιού». Η Μέλια και η Μυρτώ θα ζήσουν καταστάσεις που θα επηρεάσουν για πάντα τη ζωή και το χαρακτήρα τους.

Διάρκεια επεισοδίου: 28′

Σκηνοθεσία: Πέτρος Λύκας

Σενάριο: Πέτρος Λύκας

Μουσική σύνθεση: Σάκης Τσιλίκης

Ηθοποιοί: Νίκος Παπαχρήστος (παππούς) , Θάλεια Αργυρίου (Σταματίνα) , Κώστας Μπακάλης (Παντελής) , Βαγγέλης Ζερβόπουλος (πατέρας) , Ευαγγελία Σέχα (θεία Δέσποινα) , Ματίνα Καρρά (μητέρα) , Γιάννης Τότσικας (κυρ Αντώνης) , Σπύρος Κωνσταντόπουλος (Καρανάσης) , Καίτη Τριανταφύλλου (Ειρήνη) , Κώστας Στεφανάκης , Τάσος Κωστής , Τώνης Γιακωβάκης , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) , Έφη Τσαμποδήμου , Κρις Αγγέλου , Μαρία Ζαφειράκη , Δημήτρης Βαενάς , Μίμης Θειόπουλος , Μαρία Λαμπράκη , Κάτια Βυζαντινού , Νίκος Γιαννούλης , Ζωή Παπαδοπούλου (I) , Παναγιώτης Σεραφείδης , Διονύσης Σαμαρτζής , Ευαγγελία Ανδρεαδάκη , Πάνος Μαντέλης , Αλέκος Μαυρίδης , Γιάννης Πετρίδης , Ξένιος Ξενοφώντος , Ελιάννα Σπηλιώτη (Αυγή) , Αργυρώ Καρδασοπούλου , Τραϊανός Μούτσης , Νιόβη Αγγελίδου (Μέλια) , Κορίνα Καραγιαννάκου (Μυρτώ) , Αντιγόνη Παπαδοπούλου (Άρτεμη) , Κώστας Κακλής (Νώλης) , Γιάννης Νάστος (Οδυσσέας) , Αγγελική Τζουβάρα (Αντιγόνη)

Η θρυλική σειρά διαθέσιμη στο ERTFLIX

Η θρυλική σειρά «Φρουτοπία» ψηφιοποιήθηκε και είναι ήδη στη νέα πλατφόρμα της ΕΡΤ στις προτάσεις από το μοναδικό Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πατήστε το κόκκινο κουμπί και απολαύστε ERTFLIX. Και αν δεν έχετε smart τηλεοράσεις, μπείτε στο ERTFLIX ακόμη και από το tablet ή το τηλέφωνό σας, πατώντας απλά το webtv.ert.gr

Μπορείτε να δείτε τη σειρά πατώντας εδώ