«Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» μας διασκεδάζει στο Ωδείο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος (από 8/11)

Η αγαπημένη μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» επιστρέφει με πολύ κέφι, αστείρευτη αγάπη για τα παιδιά και απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία στην παιδική σκηνή του Ωδείου Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Ο Άνθρωπος-Ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ξεκινά μια τρελή μουσική περιπέτεια αναζητώντας τα χαμένα γράμματα της Αλφαβήτας. Στο πλευρό του, εκτός από τους μικρούς θεατές της παράστασης, βρίσκεται η ηθοποιός, μουσικός και εμψυχώτρια Ιφιγένεια Μακρή στον ρόλο της Αλφαβητούλας και ο μουσικός Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος στον ρόλο του μαέστρου, ενώ ακούγονται οι φωνές του Μάρκου Κούμαρη (Locomondo), της Σαβίνας Γιαννάτου και του Διονύση Σαββόπουλου.

Το θεατρικό βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο Μια τρελή τρελή ΑΒ της Ράνιας Μπουμπουρή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μπεστ σέλερ της παιδικής λογοτεχνίας! Μια απίθανη διαδραστική παράσταση που συνδυάζει ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι, βίντεο προβολές και κουκλοθέατρο!

Η υπόθεση του έργου

Στη θαυμαστή χώρα της Αλφαβήτας, κάτι μυστηριώδες έρχεται να ταράξει την αρμονική ζωή των 24 γραμμάτων, τα οποία διασκορπίζονται τρομαγμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Και τώρα, πώς θα ξανασυγκεντρωθούν όλα μαζί, ώστε να μπορούν και πάλι οι άνθρωποι να σχηματίζουν λέξεις, φράσεις και ιστορίες; Τη λύση θα κληθεί να δώσει ο Άνθρωπος-Ορχήστρα μαζί με τους μικρούς θεατές της παράστασης, που θα προσπαθήσουν, μέσα από διαδρομές απρόβλεπτες και ξεκαρδιστικές, φασαριόζικες αλλά και μελωδικές, να ενώσουν ξανά τα γράμματα της Αλφαβήτας. Άραγε, θα τα καταφέρουν;

Ιδανικό για παιδιά από 3 μέχρι 8 ετών, το έργο περιλαμβάνει 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου, στα οποία οι πρωταγωνιστές παρουσιάζουν μια πληθώρα ρυθμών και μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, μεταλλόφωνο, μπουζούκι κ.ά.

Ελάτε μαζί με το παιδί σας, για να απολαύσετε μια μουσικοθεατρική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Η παιδική σκηνή του Ωδείου Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος τηρεί τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων για τη διεξαγωγή των παραστάσεων σε κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας αναφορικά με τον COVID-19.

Παραστάσεις: Από την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, στις 12

Διάρκεια: 75’

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ | Ανέργων 8 ευρώ

Ωδείο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος – Παιδική σκηνή

Κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου, Μαρκόπουλο Αττικής

22990.40906, 693.340.8138