Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: “Όχι” σε πρόωρο άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων

Τα τουριστικά καταλύματα δεν θα λειτουργήσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  που φέτος πέφτει την Δευτέρα 8 Ιουνίου ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επισπεύσει το άνοιγμα των καταλυμάτων προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς.

Ειδικότερα, δήλωσε «Οχι, δεν θα το κάνουμε», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση  δεν επιθυμεί να διαταραχθεί ξαφνικά η κανονικότητα που διαφαίνεται να επανέρχεται, με τα μειωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τι ισχύει στις μετακινήσεις

Είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις με πλοίο σε όλα τα νησιά της χώρας ενώ επανέρχονται σε κανονική συχνότητα και οι πτήσεις εσωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές.

Στα πλοία εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών, όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.