Βρέθηκε η μητέρα του νεκρού βρέφους στη Νέα Σμύρνη – Ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ

Μια 22χρονη φοιτήτρια κρατείται στην ΓΑΔΑ και ανακρίνεται αυτήν την ώρα για το νεκρό νεογέννητο βρέφος, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ακάλυπτο πολυκατοικίας, στην οδό Πριγκιποννήσων, στη Νέα Σμύρνη. Αυτό που εξετάζει τώρα η αστυνομία είναι τις αιτίες που οδήγησαν την μητέρα σε αυτή την πράξη, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εγκατέλειψε το μωράκι.

Ποια είναι η μητέρα του μωρού

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, η νεαρή γυναίκα είναι φοιτήτρια και -κατά πάσα πιθανότητα- είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Στην πολυκατοικία μένει μαζί με την μητέρα της, για την οποία ερευνάται αν γνωρίζε πως η κόρη της ήταν έγκυος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η 22χρονη κατάφερε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη, λόγω των περιττών κιλών της. Από την νεαρή γυναίκα λήφθηκε DNA και αναμένονται τα αποτελέσματα της διαδικασίας σύγκρισης με το γενετικό υλικό του νεκρού βρέφους.

Θα κατηγορηθεί για παιδοκτονία

Πρόκειται για περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης; Πρόκειται για κοινωνικούς λόγους που την ανάγκασαν να προβεί σε αυτή την πράξη; Ίσως συντρέχουν και οι δύο παράγοντες. Ερευνάται επίσης εάν η μητέρα είχε κάποιο συνεργό και εάν γέννησε στο διαμέρισμα που έμενε μαζί με τη μητέρα της. Η κοπέλα πιθανότατα θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για παιδοκτονία, ωστόσο αυτό θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστού κ. Σ. Μαριαννού, η αιτία θανάτου δεν στάθηκε δυνατόν να προσδιοριστεί. Κι αυτό διότι το μωράκι δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις ή εσωτερικά τραύματα στο κορμάκι του. Κατ΄επέκταση, η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει από την ολοκληρώσει των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιατροδικαστού, είναι δυνατόν ο θάνατος να προήλθε από τις κακουχίες, καθώς το βρέφος επί 12 ώρες βρίσκονταν μέσα στην σακούλα την οποία είχαν πετάξει στο προστατευτικό δίχτυ στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Επίσης δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα ασφυξίας, λόγω της τοποθέτησής του στην πλαστική σακούλα…

H ομολογία της “μητέρας”

Η 22χρονη ομολόγησε ότι είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την οποία προσπάθησε να αποκρύψει από τους οικείους της.   Όταν γέννησε, σε κατάσταση πανικού όπως είπε σε αστυνομικούς, προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός και στη συνέχεια εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι και μέσα σε μια πλαστική σακούλα στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας. Έπειτα από την εξέτασή της από αστυνομικούς, διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, ενώ αύριο αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.