Χαμένοι στο μουσείο

Σήμερα η τάξη θα πάει εκδρομή.«Μέσα σ’ ένα μουσείο» λέει η δεσποινίς Σιμόν στα παιδιά «δεν τρέχουμε, δεν τρώμε, δε φωνάζουμε, δεν αγγίζουμε, μόνο κοιτάμε! Και πάνω απ’ όλα –μ’ ακούτε, παιδιά;– πάνω απ’ όλα, δεν αφήνουμε ποτέ το χέρι του φίλου μας».Έτσι, ο Ζιστέν πιάνει το χέρι της Νοεμί και δεν έχει σκοπό να το αφήσει.Δε θα διακινδύνευε με τίποτα να χαθούν!

Ο Ζιστέν και η Νοεμί ενθουσιάζονται με όσα βλέπουν: τεράστιους πίνακες με μάχες, άλογα και καράβια! Ξαφνικά όμως, μπροστά σ’ έναν πίνακα που δείχνει μια πειρατική μάχη, συνειδητοποιούν ότι είναι ολομόναχοι. Το να χάνεσαι δεν έχει πλάκα. Το να χάνεσαι όμως στο Μουσείο, κρατώντας το χέρι του φίλου σου, μασουλώντας σοκολάτα με φουντούκια παρόλο που απαγορεύεται να μασουλάς οτιδήποτε, ε, αυτό είναι άλλο!

• Ένα αστείο και πρωτότυπο βιβλίο με κεντρικούς χαρακτήρες ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που σε μια εκδρομή με το σχολείο εξερευνούν τους θησαυρούς ενός μουσείου, μέχρι τη στιγμή που… χάνονται!
• Κεντρικοί χαρακτήρες δύο έξυπνα, και όσο άτακτα απαιτεί η ηλικία τους, παιδιά, που ανακαλύπτουν τον πολιτισμό που κρύβει ένα μουσείο με τον δικό τους μοναδικό και ξεκαρδιστικό τρόπο.

Συγγραφέας: Monloubou Laure
ISBN: 9786180306132
Εκδότης: Μεταίχμιο
Σελίδες: 40
Προτεινόμενη ηλικία: 4+
Συντελεστές: Μονλουμπού Λορ (Εικονογράφηση), Ταυρή Μάρω (Mετάφραση)