Χαμός στη Μαγνησία: Μαθήτρια κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τους συμμαθητές της

«Χοντρέλα, γυαλάκια, πελεκάνε» -Στα δικαστήρια μαθητής και διευθύντρια Λυκείου για bullying σε 14χρονη

Μαθήτρια στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής στη Μαγνησία κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές της, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων της που κατέθεσαν μήνυση.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελλίδης δεν διέψευσε το περιστατικό, αλλά δήλωσε πως την υπόθεση έχει αναλάβει η διευθύντρια του σχολείου. Η μήνυση αφορά εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή. “Δεν ξέρω εάν έχει γίνει μήνυση αλλά έχω ενημερωθεί από την διευθύντρια για τις ενέργειες που εχουν γίνει από το σχολείο”, δήλωσε, σύμφωνα με το gegonota.news.

Οι γονείς ερεύνησαν την υπόθεση όταν το παιδί έδειξε στοιχεία απομόνωσης και στο σχολείο κανένα παιδί δεν την πλησιάζει. Τα ψυχολογικά τραύματα που φέρει , είναι σύμφωνα με τους γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με το bullying στα σχολεία

“Η κατάσταση με το bullying στα σχολεία, είναι δεδομένη και αυξανόμενη. Η συντριπτική πλειοψηφία λύνεται εντός των σχολείων από τους διευθυντές, αλλά υπάρχουν περιστατικά για τα οποία ενημερώνεται ο εισαγγελέας, ώστε στη συνέχεια να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες”, δήλωσε στα gegonota.news o διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας κ. Σαβελίδης.

Ο κ. Σαβελίδης που μίλησε για αυξανόμενα περιστατικά bullying στα σχολεία της Μαγνησίας, τα απέδωσε στις επιπτώσεις του κορωνοϊού. “Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού με την επιθετικότητα που βγάζουν τα παιδιά είναι εμφανείς. Είναι ευρύ το φάσμα των παρενοχλήσεων και υπάρχουν περιπτώσεις που έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας για τις περιπτώσεις βίας. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις λύνονται μέσα στο σχολείο. Υπάρχουν βέβαια και γονείς που όταν καλούνται να ενημερωθούν για την συμπεριφορά των παιδιών τους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα”, δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Εργασίας: Αλλαγές στην άδεια μητρότητας – Όσα πρέπει να ξέρουν οι μέλλουσες και νέες μανούλες

Δασκαλάκης: Κατηγορεί την Πισπιρίγκου και για τις τρεις δολοφονίες… αλλά δεν ζητά διαζύγιο (video)

Ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας σε δίμηνη άδεια πατρότητας: “Δεν θέλω να θυμάμαι τα παιδιά μόνο από φωτογραφίες”