Χαρδαλιάς: Αυτός είναι ο λόγος που δεν λειτουργούν εκ περιτροπής τα σχολεία στην Κοζάνη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των συντακτών υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας τοποθετήθηκε αναφορικά με το ζήτημα που πρόεκυψε αναφορικά με το γεγονός ότι ενώ η Κοζάνη έχει μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού 4 τα σχολεία συνεχίζουν κανονικά να λειτουργούν με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους τους και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή η εκ περιτροπής λειτουργίας τους.

“Δεν τίθεται ζήτημα συρροής κρουσμάτων στα σχολεία της Κοζάνης” ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων στην εν λόγω περιφερειακή ενότητα.

Η πορεία των κρουσμάτων στα σχολεία της Κοζάνης

Έως τώρα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανέρχονται σε 20. Ειδικότερα τα κρούσματα αφορούν:

– 4 εκπαιδευτικούς

– 15 μαθητές

– 1 άτομο από το λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο κ. Χαρδαλιάς η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 στην Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής που πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων.