Χίος: Η 9χρονη Μαρία και η 10χρονη Μαριάνθη είναι αργυρές παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Duo Paso Doble

Διακρίσεις και στο χορό έφεραν στη Χίο τέσσερα κορίτσια, μέλη της Εθνικής Ομάδας Χορού, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Latin Style, που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Οι 4 αθλήτριες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού Latin Style

Συγκεκριμένα η Μαρία Κόφινα (9 ετών) και η Μαριάνθη Γαρρή (10 ετών) στην 1η συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα, κατέκτησαν την 2η θέση και είναι Αργυρές Πρωταθλήτριες Κόσμου στην κατηγορία Duo Paso Doble children, φθάνοντας επίσης στην 15η και 19η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια λίστα κατάταξης όπως διαβάζουμε στην ΕΡΤ.

Η Ασπασία Κοκολάκη (14 ετών- 2η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα) έφτασε στην 51η θέση ανάμεσα σε 136 αθλήτριες και η Μιχαέλα Γιαγιά (17 ετών- 3η συμμετοχή στην Εθνική) κατέλαβε την 47η θέση ανάμεσα σε 122 αθλήτριες από 16 χώρες στο σύνολό τους.

Προπονήτρια τους είναι η Μαργαρίτα Καμάρατου που διετέλεσε και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι 4 αθλήτριες με την προπονήτριά τους, έγιναν δεκτές από το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος τις συνεχάρη για τη συμμετοχή τους αλλά και για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει ώστε να φτάσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο και να εκπροσωπήσουν τη Χίο και την Ελλάδα παγκοσμίως.

Θερμά συγχαρητήρια, ωστόσο απηύθυνε και στην προπονήτρια τους κ. Καμάρατου και τις οικογένειες των αθλητριών που συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτήν την επιτυχία, στηρίζοντας τα βήματα των παιδιών τους. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή και δημιουργική συνέχεια με πολλές ακόμα διακρίσεις και επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους – «Αν γυρνούσα τον χρόνο θα το έσωζα» – Ο μπαμπάς του μωρού μιλά (video)

Υπ. Παιδείας: Συνεχίζονται οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2022-2023

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες” στο Θέατρο Πρόβα (7-8/1)