Υποκλινόμαστε μπροστά στην σπουδαία προσφορά στα παιδιά στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου, στις 28 Δεκεμβρίου 2019, στέρησε από την Ελλάδα όχι μόνο έναν κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, αλλά και έναν σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος ακόμα και μετά θάνατον συνεχίζει να προσφέρει σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου και την παρότρυνση της οικογένειας, στην κηδεία το Θάνου Μικρούτσικου προσφέρθηκαν χρηματικές εισφορές, αντί στεφάνων, στην Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», με σκοπό να στηριχτούν τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα της Μόριας.

Το σύνολο των εισφορών ανήλθε στα 33.075,33 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν ως εξής:

– Για εξοπλισμό εγκαταστάσεων (πλυντήρια, στεγνωτήρια, ηλιακός θερμοσίφωνας, βραστήρας, ψυγειοκαταψύκτης, κάλυψη μεγάλης τέντας ΚΥΤ) 4.466,81.

– Για είδη ένδυσης (εσώρουχα, κάλτσες, κουβέρτες, αδιάβροχα, παπούτσια ) 10.333,74.

– Για φάρμακα και είδη υγιεινής 352,12.

– Για συμπλήρωση διατροφής 17.917,60

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» οι παραπάνω δαπάνες «αφορούν κυρίως τα 350 παιδιά των δύο πτερύγων του ΚΥΤ Μόριας και κατά δεύτερο λόγο τα εκτός ΚΥΤ ασυνόδευτα, τα οποία είναι δύσκολα προσβάσιμα. Οι δαπάνες έγιναν με φειδώ και πάντα σε συνεννόηση με το αρμόδιο προσωπικό».

Η Συνύπαρξη εκφράζει ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη της προς την οικογένεια του αξέχαστου Θάνου για τη μεγαλοψυχία της και προς τους εκατοντάδες δωρητές/τριες που ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα στην προτροπή της.

Η «’δωρεά Μικρούτσικου’ αποτέλεσε τον κύριο μεταξύ των άλλων πόρο της Συνύπαρξης αυτό το οδυνηρό εξάμηνο του 2020. Ενέπνευσε πολλούς φίλους καλής πίστης να δείξουν ανάλογο ενδιαφέρον και έτσι μπορέσαμε να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο την υποστήριξη στα ασυνόδευτα. Μας έδωσε το κουράγιο να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για την στοιχειώδη υλική και ψυχολογική στήριξη των παιδιών όσο αυτά εξακολουθούν να διαβιούν σε συνθήκες απαξίωσης και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε τα ασυνόδευτα να μεταφερθούν το γρηγορότερο και μέχρι το τελευταίο σε κατάλληλες δομές της ενδοχώρας» αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης.