Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Τι θα ισχύσει για εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Τι θα ισχύσει για εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ήταν σαφείς, με τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας να κάνουν την αρχή και βαριά πρόστιμα να περιμένουν όσους δεν συνταχθούν.

Όπως όλα δείχνουν, με την αύξηση στα κρούσματα να προβλέπεται δραματική μέχρι το Φθινόπωρο, σειρά θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ δεν αποκλείονται μέσα στο επόμενο διάστημα και ανακοινώσεις για τους φοιτητές.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με το οποίο μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ανοίγει η συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στους εκπαιδευτικούς. Στόχος είναι, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, να μην χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε, ότι τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να γνωμοδοτήσει για τον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

 Τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια

Η κρισιμότητα του εμβολιασμού είναι ακόμα πιο προφανώς στα Πανεπιστήμια, καθώς εκεί οι φοιτητές συγκεντρώνονται ανά δεκάδες σε μεγάλα αμφιθέατρα, ενώ ανάλογα με το μάθημα αναμειγνύονται μεταξύ τους, οπότε η τήρηση των μέτρων είναι ακόμα πιο δύσκολη. Υπάρχουν, λοιπόν, σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέτρα των πανεπιστημίων, φοιτητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε ακόμα:

Νοσοκομείο Ρίο: Νοσηλεύεται βρέφος 14 ημερών θετικό στον Covid-19

Έρευνα έδειξε ότι τα αγόρια που εκτίθενται σε αιθέρια έλαια μπορεί να εμφανίσουν γυναικομαστία

Νεκρός βρέθηκε ο Ιωάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας