Και οι Μπαμπάδες ξέρουν Παραμύθια

Τι σχέση έχει η μακαρονάδα του Μεγάλου Δούκα, το ρατατούιγ, η παέγια ή το σνίτσελ με τους ήρωες κλασικών και αγαπημένων παραμυθιών όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και ο Κοντορεβιθούλης; Είναι απλό: όταν ένας μπαμπάς αποφασίζει να μπει στην κουζίνα, πειραματίζεται με τα πιάτα… μαγειρεύοντας απίστευτες ιστορίες.
Για όλα έφταιγε η μακαρονάδα του Μεγάλου Δούκα την δοκίμασε ο μπαμπάς σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Φλωρεντία και εντυπωσιάστηκε τόσο που, όπως μας είπε, ζήτησε την παλιά αυτή συνταγή από τον Ιταλό σεφ. Το περίεργο βέβαια ήταν πως στο καλό συννενοήθηκαν, αφού τα Ιταλικά του μπαμπά είναι για γέλια και τα αγγλικά του σεφ για κλάματα.
Η απορία μας λύθηκε μια Κυριακή που ο μπαμπάς αποφάσισε να μας φτιάξει την περίφημη μακαρονάδα: απλούστατα, δεν συννενοήθηκαν ποτέ…
Για παιδιά από 8 ετών.
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΙΡΑ: Μικρές Διαδρομές
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Χρήστος Δήμος
ΤΙΜΗ: 6.5 €
Ας γνωρίσουμε τη συγγραφέα
Η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά και Αγγλική Φιλολογία. Έχει βραβευτεί από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (1985), τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (1987, 1989, 1990, 1992) το Δήμο Αθηναίων (1989) και το Κέντρο Τέχνης του Παιδιού (1992).Το 2000, το έργο της «Το δάσος που το΄σκασε» κέρδισε το βραβείο οικολογικού παραμυθιού, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας και το WWF, ενώ το 2002 κέρδισε το Γ΄ Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά με το έργο της «Το αστέρι που δεν ήθελε να πέσει».Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και λαογραφικά έντυπα. Αρθρογραφούσε για χρόνια σε οικολογικό περιοδικό και έχει γράψει κείμενα και έργα για κουκλοθέατρο για σειρά παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών. Το έργο της «Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος» έχει παιχτεί από σχολεία σε όλη την Ελλάδα.Δίδαξε για δύο δεκαετίες ξένες γλώσσες και μετάφραση και ασχολείται με επιστημονικές και λογοτεχνικές μεταφράσεις. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.