Κυριακάτικο γεύμα για όλη την οικογένεια: Σαρδέλες με λαχανικά στο φούρνο

Υλικά
½ κιλό σαρδέλες
4 πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα ελαιόλαδο
χυμός από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Λίγο νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τις πατάτες τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο το νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε καλά και αφαιρούμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Απλώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά τις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.