Ξινόγλυκια νοστιμιά από πιλάφι στο φούρνο με κολοκύθα και γιαούρτι

Μέσα στο σπίτι προτιμάμε πάντα τις υγιεινές συνταγές που συνδυάζουν όμως νοστιμιά. Εξάλλου, αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Από τη στιγμή μάλιστα που τα Ελληνόπουλα, σύμφωνα με τις έρευνες, είναι τα παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τη μεσογειακή διατροφή, την κατεξοχήν ελληνική διατροφή, καλό είναι όλοι μαζί να επιμείνουμε σε “πειραγμένες”, ελκυστικές γεύσεις, που χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά μας υλικά.

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο αγνό και φρέσκο (κατά προτίμηση βιολογικής παραγωγής)

11/2 κιλό κόκκινη κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

2 φλιτζ. τσαγιού νερό

350 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα εξωτερικά και κόβουμε το εσωτερικό της σε μικρά κυβάκια.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας. Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντας να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με το τριμμέν τυρί και περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, που το έχουμε λιώσει σε χαμηλή φωτιά.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε στην επιφάνεια το γιαούρτι και σερβίρουμε.