Αρχική InfoMommy Συμβουλές 12 σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε στην κουζίνα σας

12 σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε στην κουζίνα σας

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού μαζεύονται βρωμιές που δεν είναι εύκολο να ανακαλυφθούν. Όταν αυτό συμβαίνει στην κουζίνα (ή στο μπάνιο) τα πράγματα είναι λίγο πιο επικίνδυνα, γιατί αυτός ο χώρος του σπιτιού έχει άμεση σχέση με την υγεία μας.

Σήμερα, θα σας δείξουμε 12 σημεία της κουζίνας που μαζεύουν βρωμιά που μπορεί να μην εντοπίζετε εύκολα.

Συρτάρι κάτω από το φούρνο: Όλοι ξέρουμε ότι ο φούρνος χρειάζεται συχνά καλό καθάρισμα. Πολλοί φούρνοι, όμως, έχουν ένα συρτάρι στο κάτω μέρος που πολλές νοικοκυρές ξεχνάνε να καθαρίσουν. Με υγρό πιάτων, νερό και ένα σφουγγάρι, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε αυτό το συρτάρι του φούρνου σας.

Το πάνω μέρος της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων: Το πλυντήριο πιάτων κάνει μια δουλειά που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποφεύγουν. Ωστόσο, κάθε φορά που το γεμίζετε με άπλυτα πιάτα, βρωμιές, νερά και τρόφιμα μαζεύονται στο πάνω μέρος της πόρτας και έτσι συσσωρεύει με τον καιρό ένα είδος βρωμιάς. Καθαρίστε την τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μετά από κάθε πλύσιμο για να έχετε πάντα καθαρό πλυντήριο χωρίς μικρόβια και βρωμιές.

Το κάτω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας: Στο τελείωμα πολλών ντουλαπιών υπάρχει ένα μικρό βαθούλωμα που συνήθως δεν καθαρίζεται. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα ντουλάπια σας, μην ξεχάσετε αυτό το σημείο που μαζεύει πολλή σκόνη και βρωμιά.

Κάτω από τα συρτάρια του ψυγείου: Κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο σας, αφαιρέστε τελείως τα συρτάρια για να καθαρίσετε κάτω από αυτά. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και μαγειρική σόδα για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά, αλλά αποφύγετε οποιοδήποτε καθαριστικό με άρωμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.