12χρονος στο Παίδων από το «Παιχνίδι του Πνιγμού» – Η νέα επικίνδυνη «πρόκληση»

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο θείος του 12χρονου που παραλίγο να χάσει τη ζωή του από το «Παιχνίδι του Πνιγμού», και που ευτυχώς πλέον βρίσκεται σπίτι του, μίλησε στο newsit.gr και αποκάλυψε: «Χθες το πρωί έγινε ένα περιστατικό σ’ ένα σχολείο της Κορινθίας. Έπαιζαν ένα παιχνίδι που έχει γίνει της μόδας. Κρατάς την αναπνοή σου δέκα φορές και στη συνέχεια κάνεις ένα βαθύ κάθισμα. Τότε σε σφίγγει κάποιος άλλος στον λαιμό μέχρι να λιποθυμήσεις. Αυτό έπαθε ο ανιψιός μου».

Συνέχισε προσθέτοντας: «Τον πήγαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου ενώ είχε τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στο Παίδων. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και χθες το βράδυ επέστρεψε στην Κόρινθο».

[…]

«Μας ζήτησαν να τον ξυπνάμε ανά δύο ώρες για να δούμε αν έχει τις αισθήσεις του. Σήμερα τον είδε καρδιοχειρουργός, αλλά δεν γνωρίζω ακόμη τα αποτελέσματα. Το παιδί είναι στο σπίτι υπό παρακολούθηση. Απ’ ό,τι έμαθα το παιχνίδι έχει γίνει μόδα σε όλα τα σχολεία της Κορινθίας».

—————————————————————————————————

Σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του αντιμετώπισε ένας 12χρονος από το Λουτράκι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, αφού συμμετείχε στο νέο ανόητο παιχνίδι-πρόκληση που έχει γίνει μόδα το τελευταίο διάστημα.

Ο λόγος για το «Παιχνίδι του Πνιγμού», το οποίο το παιδί έπαιζε με φίλους του σε Γυμνάσιο στο Λουτράκι και που παραλίγο να το σκοτώσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του korinthostv.gr, ο 12χρονος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο χρειάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα και στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, όπου νοσηλεύεται. Ευτυχώς, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Τι είναι το «Παιχνίδι του Πνιγμού»;

Το νέο αυτό παιχνίδι-πρόκληση πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, όμως τελευταία έχει γίνει μόδα στο διαδίκτυο, οπότε ήταν θέμα χρόνου να γίνει γνωστό και στην Ελλάδα. Σε αυτό, έφηβοι και νεαρά άτομα, ανεβάζουν βίντεο που τους δείχνουν να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους ή ο ένας τον άλλον.

Σκοπός τους είναι να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το άτομο πεθαίνει.

Κίνδυνος, όμως, υπάρχει και για τα άτομα που θα επιζήσουν, αφού η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του CBS: