16χρονος Βασίλης: “Δεν πείθομαι ότι το αιμάτωμα προκλήθηκε από πτώση”, λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Δύσπιστος σχετικά με το ενδεχόμενο το αιμάτωμα που προκάλεσε τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου να προήλθε από πτώση, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Εμένα για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου).

Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει.

Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης για την υπόθεση του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας που έφυγε από τη ζωή.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία».

«Έχουμε μια τραυματική κάκωση, έχουμε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα[…] Δεν έχει σημασία ότι είναι στη μια πλευρά η βλάβη, μια τέτοια βλάβη συνήθως στη μία πλευρά συμβαίνει. Γι αυτό ο προπονητής είπε ότι μετά από ένα νοκ άουτ πάντα πρέπει να γίνονται εξετάσεις μαγνητικές αξονικές για να αποκλειστούν τυχόν εγκεφαλικές κακώσεις ή αιμορραγίες εντός του κρανίου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μόνιμη αναπηρία για τον αθλητή. Είναι μια τραυματική κάκωση, αυτήν η οποία καταγράφεται από την ιατροδικαστική μέχρι στιγμής. Πρέπει να ερευνηθούν και τα χτύπηματα που δέχθηκε ο νεαρός αλλά και η πτώση για τυχόν αιιοπαθολογία, δηλαδή ως πιθανή αιτία για τη δημιουργία του αιματώματος» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν ο αθλητής μπορεί να είχε κάτι χωρίς να το γνωρίζει οπότε ξαφνικά με ένα χτύπημα πάνω στην προπόνηση να επιδεινώθηκεο κ. Γαλεντέρης απάντησε ότι: «το αιμάτωμα από τη στιγμή που χειρουργήθηκε και έγινε και η νεκροτομή του έχει κάποια χαρακτηριστικά.

Μπορούμε δηλαδή να αποδώσουμε σε αυτό το αιμάτωμα τη χρονική στιγμή την οποία δημιουργήθηκε. Συνεπώς, μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ένα οξύ αιμάτωμα, αν είναι υποξύ αιμάτωμα ή αν είναι χρόνιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να οριοθετήσουμε χρονικά σε κάποιες αντιδράσεις, σε κάποια αδρά όρια τη στιγμή της δημιουργίας του.

Απ’ όσο ενημερώνομαι μιλάμε για ένα οξύ αιμάτωμα. Συνεπώς δεν μπορούμε να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο για να βρούμε τη στιγμή της πρόκλησης».

Οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε

Ακόμα ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «σαφώς και οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε και νομίζω ότι έχουν δείξει ήδη. Απλά νομίζω ότι περιμένουν να ολοκληρωθεί η δικογραφία και οι υπόλοιπες εξετάσεις για να επαληθεύσουν τα ήδη υπάρχοντα ευρήματα».

Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Βασίλη

Σήμερα στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 16χρονος πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων και έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Στα χείλη όλων ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ …

AΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΘΛΗΤΗ

«Αριστούχος μαθητής, αριστούχος σε όλα, σεμνός, κοινωνικός, χαμογελαστός, δηλαδή το πρότυπο του αθλητή. Το δυνατό του σημείο ήταν ότι ήταν μαχητής και για αυτό πιστεύαμε ότι θα δώσει και αυτήν τη μάχη και θα την περάσει… Ακόμη δεν το πιστεύουμε», σχολίασε ο Βασίλης Κοκόλης, ομοσπονδιακός προπονητής πυγμαχίας .

«Είναι στιγμές που οι λέξεις δεν έχουν καμία αξία, μονάχα το βουβό πένθος αρμόζει. Δυστυχώς πριν από ένα μήνα τον βραβεύσαμε και τώρα πενθεί η οικογένεια, πενθεί το άθλημα, πενθούν οι φίλοι, οι συναθλητές, πενθεί ο δήμος μας, πενθεί η χώρα, διότι οι διακρίσεις του μικρού παιδιού αυτού ήταν μεγάλες και πανευρωπαϊκές», υπογράμμισε ο Νικόλαος Μελετίου, δήμαρχος του Ασπρόπυργου.

ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Δείτε το video με τον 16χρονο Βασίλη να διαπρέπει σε αγώνες πυγμαχίας με τον οποίο τον αποχαιρετούν συναθλητές που τον γνώρισαν. Η ανάρτηση συνοδεύεται από την λεζάντα «Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται»

Δείτε το σχετικό video εδώ

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Βασίλη – 25χρονος Γεωργιανός ο αντίπαλος του στο σπάρινγκ – Το άγνωστο επεισόδιο ζάλης

Στο νοσοκομείο και το μωρό της οικογένειας με τα 2 παιδιά που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα

Ντοκουμέντο: Η 29χρονη μητέρα με το 11 μηνών μωρό στην αγκαλιά πριν το πετάξει στο φράγμα (video)