3ο Πειραματικό Δημ. Σχ. Ευόσμου: Οι μαθητές ανακύκλωσαν 1.200 λίτρα τηγανέλαιου και κέρδισαν υπολογιστές

Οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιου που διενεργεί ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σε συνεργασία με την «IONIAN RECYCLE HELLAS ΚοινΣΕπ».

Ανακύκλωσαν 1.200 λίτρα και επιβραβεύτηκαν με τέσσερις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες του σχολείου τους όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της greenagenda.gr.

Κατά την τελετή παράδοσης των οθονών ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης των δημοτών σε συνεργασία με τις εταιρείες ανακύκλωσης. «Η νέα γενιά προστατεύει το περιβάλλον και εμείς επικροτούμε αυτές τις ενέργειες των μαθητών μας», ανέφερε ο κ. Μανδαλιανός.

«Ένα λίτρο τηγανελαίου μολύνει 1 εκατομμύριο λίτρα νερού. Με την επίδοσή τους, οι μαθητές συνέλεξαν 1.199 λίτρα για την παραγωγή βιοκαυσίμου. Εμείς σήμερα το ανταποδίδουμε με τη χορήγηση τεσσάρων οθονών ηλεκτρονικών υπολογιστών», είπε, από την πλευρά του, ο Διονύσης Κορσιάνoς, υπεύθυνος της «IONIAN RECYCLE HELLAS ΚοινΣΕπ».

Τα οφέλη της ανακύκλωσης τηγανέλαιων

Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον όταν καταλήγουν στις αποχετεύσεις: ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα (δηλαδή το πόσιμο νερό), εμποδίζουν την επεξεργασία των λυμάτων, φράζουν τις σωληνώσεις και προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Ανακυκλώνοντας τα μαγειρικά λάδια:

• κερδίζουμε πιο καθαρό περιβάλλον
• περιορίζουμε τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους
• μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ
• εξοικονομούμε χρήματα για το Δήμο και τους πολίτες
• προστατεύουμε τον πλανήτη και τη διατροφική αλυσίδα