4 παιδικές εκδηλώσεις για να περάσετε οικογενειακώς ένα όμορφο σαββατοκύριακο (12-13/10)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών, κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις 4 παιδικές εκδηλώσεις που σας προτείνει το Infokids.gr για το σαββατοκύριακο (12-13/10).

20 σπουδαία αγόρια και κορίτσια συστήνονται σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο για παιδιά από τις εκδόσεις Διόπτρα (12/10)

Ένα εξαιρετικό εργαστήριο για παιδιά θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ώρα: 12:00 – 14:00, στο Βιβλιοπωλείο Διόπτρα Books & Life.

Σε αυτό 20 σπουδαία αγόρια και κορίτσια συστήνονται και μιλούν για τη ζωή τους! Oι μικροί αναγνώστες θα έρθουν σε επαφή με τη ζωή και την προσωπικότητα 20 σπουδαίων κοριτσιών και αγοριών που κυνήγησαν τα όνειρά τους!

Ο Πελέ και η Φρίντα Κάλο, ο Μότσαρντ και η Μαρί Κιουρί τα εμπνέουν, ώστε να δημιουργήσουν τα παιδιά τον δικό τους κόσμο!

Για παιδιά 7+
Δηλώστε συμμετοχή στο pr@dioptra.gr
Είσοδος ελεύθερη

Διόπτρα Books & Life

Σόλωνος 93-95, Αθήνα

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Τρισδιάστατες ιστορίες που συνομιλούν (12/10)

Δημιουργούμε γλυπτικές συνθέσεις εμπνευσμένες από το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη! Με χρήση πηλού που δεν χρειάζεται ψήσιμο, σχεδιάζουμε, χαράζουμε και επιζωγραφίζουμε μια γλυπτική λεπτομέρεια, απόσπασμα από μια φανταστική ιστορία, εμπνευσμένη τόσο από την ποίηση των Φ. Γ. Λόρκα και Α. Εμπειρίκου όσο και από τις χρωματικές συνθέσεις του Γ. Ψυχοπαίδη.

Το γλυπτικό σύμπλεγμα από τοπία, εσωτερικούς χώρους, φιγούρες ζώων, ανθρώπων και φυτών θα χρωματιστεί με μικροσκοπικές χρωματιστές ψηφίδες και χρώματα κεραμικής. Σχηματίζουμε πολύχρωμα τρισδιάστατα ψηφιδωτά που θα ενωθούν και θα σχηματίσουν μια πολυδιάστατη σύνθεση, δημιουργώντας ένα ενιαίο αφηγηματικό και ξεχωριστό σύνολο.

Για παιδιά 7+ και τις οικογένειες τους

Πότε: Σάββατο 12/10
11.30-12.30, 12.30-13.30, 13.30-14.30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Η Μάγισα Ξερόλα και το Παραμύθι Πειραμάτων στο Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής  (13/10)

Το Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής υποδέχεται τους μικρούς επιστήμονες με ένα παραμύθι πειραμάτων. Η μάγισσα Ξερόλα, κάνει πως τα ξέρει όλα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου γνώσεις! Όμως, αντί να πάει στο σχολείο, προτιμά να κλέψει τις γνώσεις των παιδιών, για να μην κουραστεί καθόλου! Τότε, τρεις νεράιδες μαζί με τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση! Η Μπία Βιολογία, η Φίφη Φυσική και η Ντία Χημεία βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν φίλτρα και να περάσουν διάφορες δοκιμασίες με αληθινά πειράματα. Εάν όλοι οι γρίφοι λυθούν, θα καταφέρουν τα παιδιά να πάρουν πίσω τις γνώσεις τους; Η απάντηση την Κυριακή 13/10!

Ώρες διεξαγωγής: 

11:00 – 12:00: Junior science για παιδιά 3-5 ετών με ενήλικο συνοδό

12:30 – 13:30: Junior science για παιδιά 3-5 ετών με ενήλικο συνοδό

Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 2107210105, 2107610038 (καθημερινά: 08:30-16:30).

Ο χώρος ανοίγει για το κοινό κατά την ώρα έναρξης των προγραμμάτων.

Σε όλα τα προγράμματα εκτός των JuniorScience (3-5 ετών) οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα που πραγματοποιείται το εργαστήριο.

Κόστος ετήσιας κάρτας: 80€/παιδί 7 ετών και άνω ή 80€/παιδί 4-6 ετών, μαζί με έναν ενήλικο συνοδό.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Πειραμάτων – Παράρτημα ΚαισαριανήςΣιβρισσαρίου 6, Καισαριανή

«Ως την άκρη του ονείρου» στο Θέατρο Ακάδημος (13/10)

Η Κέλλυ Σταμουλάκη, γνωστή κι αγαπητή για την δουλειά της σε μικρούς και μεγάλους και ο θίασος «Αβάντι» μας ταξιδεύουν για μία ακόμη φορά «Ως την άκρη του ονείρου», με ένα έργο τρυφερό, πνευματώδες και αισιόδοξο που συνδυάζει αρμονικά την δράση και το όνειρο, το γέλιο και την συγκίνηση στο Θέατρο Ακάδημος την Κυριακή 13 Οκτωβρίου  στις 11:30 & 15:00.

Η υπόθεση της παράστασης:

Ως την άκρη του ονείρου με ένα ταξίδι ενηλικίωσης που αποδεικνύει πως αν το θέλουμε μπορούμε να κατακτήσουμε τα όνειρά μας. Πως η πίστη και η ελπίδα είναι επιλογή και πως κάθε μικρό ή μεγάλο θαύμα, κάθε όνειρο και κάθε νίκη συντελείται χάρη σε ένα σπουδαίο αλλά απλό «κόλπο». Την αγάπη. Ως την άκρη του ονείρου με έναν Φύλακα Άγγελο… Μια ιστορία που αξίζει σε όσους τολμούν να ζήσουν… Να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν…

Για παιδιά 5+

Τιμές Εισιτηρίων:
• VIP: 15€ Ζώνη Α: 12€, Ζώνη Β-Γ: 10€
• Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, Συνοδοί ΑΜΕΑ, Φοιτητές: 8€

Θέατρο Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17 (Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο)