5 εναλλακτικά summer camps για παιδιά που έχουν …δημιουργικές ανησυχίες!

Καλοκαίρι στην πόλη με δημιουργικές δραστηριότητες, διασκέδαση και παιχνίδι! Αυτό προσφέρουν τα καλοκαιρινά camps που διοργανώνουν διάφοροι πολιτιστικοί οργανισμοί στην Αθήνα. Για όσους γονείς αναζητούν πρωτότυπες και άκρως ενδαφέρουσες προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μετά το κλείσιμο των σχολείων και μέχρι τις διακοπές το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 εναλλακτικά summer camps για παιδιά που έχουν …δημιουργικές ανησυχίες!

“Τσάι με τον Τρελοκαπελά”: Summer Camp Δημιουργικής Γραφής στο Faro

Αντλώντας έμπνευση από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll και τις μικρές μαύρες τρύπες του Stephen Hawking, σε αυτό το πενθήμερο πικνίκ του Faro ξεκλέβουμε χρόνο από το Χρόνο, δοκιμάζουμε διαφορετικά καπέλα, αναποδογυρίζουμε τσαγιέρες, τρυπώνουμε σε κουνελότρυπες και παραμένουμε αγκυροβολημένοι στον εαυτό μας. Μαθαίνουμε για τους αφηγηματικούς χρόνους, τις πολλαπλές οπτικές αλλά και για εκείνο το χαμηλόφωνο ημίψηλο που δεν ξεχνάει να μας θυμίζει ποιοί είμαστε, γιατί γράφουμε και πώς φτάσαμε ως εδώ. Γινόμαστε παραμυθάδες, γυρολόγοι και στήνουμε ένα γλέντι πλεγμένο από ιστορίες. Και δικές μας και των άλλων.

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής βασίζεται στην αρχή ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι εν δυνάμει συγγραφέας. Αν κάποιος μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία, τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει. Στόχος μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι εφ’ όσον σκέφτονται κάτι με το μυαλό τους, τότε σίγουρα μπορούν και να το γράψουν με το χέρι τους!

Διάρκεια camp: πέντε τρίωρες συναντήσεις (σύνολο 15 ώρες)
Ημερομηνίες camp: 18 – 22 Ιουνίου
Ώρες: 09.30 – 12.30
Κόστος συμμετοχής:
100€ (+24% ΦΠΑ)
Έκπτωση 10€ στο 2ο αδερφάκι

Faro

Έβρου 14, 115 27, Αθήνα

210 7717544

“Μικρό Θερινό Εθνικό”: Summer Camp Εθνικού Θεάτρου

Το Μικρό Εθνικό, ξεκινάει την καλοκαιρινή περίοδο την πρώτη του κατασκήνωση με στόχο να καλλιεργήσει την αισθητική των παιδιών και να τους προσφέρει τις βάσεις της καλλιτεχνικής παιδείας.

Θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, σωματικό θέατρο και χορός, musical, art-κατασκευές, εργαστήρια παραμυθιών, εμπνέουν τα παιδιά, κινητοποιούν τη δημιουργικότητά τους και ενεργοποιούν την φαντασία τους.

Κι όλ’ αυτά  σ’ έναν από τους πιο ξεχωριστούς χώρους της πόλης. Το «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, όπου στεγάζεται από φέτος η δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ανακαινίστηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και αποτελεί έναν χώρο πρότυπο για την Ελλάδα. Στα ιστορικά κτίρια του συγκροτήματος αλλά και στη μεγάλη αυλή με την τεράστια ελιά, τα κυπαρίσσια, τα πεύκα, τους φοίνικες και τις μανόλιες, τα παιδιά ανακαλύπτουν μια όαση στην καρδιά της πόλης αλλά και τον πιο δημιουργικό εαυτό τους.

Για παιδιά 6-12 ετών

Πότε:

Για 4 εβδομάδες, Δευτέρα – Παρασκευή από 25 Ιουνίου-20 Ιουλίου

Δευτέρα –Παρασκευή (9:00 – 15:00)

Κόστος ανά περίοδο: 120 ευρώ

Έκπτωση 10% σε αδέρφια και εγγραφή σε περισσότερες από μία περιόδους.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2105288169 και 2105288107

Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά

Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47 Νέο Φάληρο-Πειραιάς
210 5225634 και 210 4833922

Summer Camp για λιλιπούτειους μάγειρες στο Kids Cooking Club

Στο Kids Cooking Club τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.  Δημιουργικότητα, εξερεύνηση, δροσιστικές απολαύσεις, παιχνίδια και μαγειρέματα, μπουγέλα στους κήπους, καλλιτεχνικά συναρπαστικά ταξίδια και άθληση είναι τα συστατικά επιτυχίας αυτού του μοναδικού summer camp.

Μέσα από τη βιωματική μύηση, η διατροφική παιδεία γίνεται παιχνίδι, η απόλαυση συνδυάζεται με τη θρέψη και η νοστιμιά με τις υγιεινές συνταγές.Τα παιδιά αναπτύσσουν συνεργατικότητα και πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και οργάνωση ενώ ταυτόχρονα εμπεδώνουν τη γνώση για την κουζίνα με ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις.

Ταυτόχρονα με τα εργαστήρια Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, τα παιδιά εμπεδώνουν τη διατροφική και μαγειρική γνώση μέσα από:

  • Ομαδικά παιχνίδια στον ειδικό Χώρο Φαντασίας και στους κήπους
  • Εργαστήρια: Ζωγραφικής, Πλαστικής και Εικαστικής Τέχνης, Κατασκευών
  • Αθλητικά παιχνίδια
  • Κηπουρική

Για παιδιά 4-14 ετών

Πότε: Από 18 Ιουνίου μέχρι αρχές Αυγούστου

Ωράρια: 8.30 – 14.30 & εναλλακτικά 8.00-16.00

Πληροφορίες – Εγγραφές: 213 0030644 & 2104514888

kids cooking club

Ναπολέοντος Ζέρβα 58 & Ηρακλέους, Γλυφάδα

213 0030644

Summer Dancing Camp για λιλιπούτειους χορευτές στη Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών

Για 3 η συνεχή χρονιά η Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών διοργανώνει μια 20ήμερη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά μας, γεμάτη χορό, παιχνίδι και διασκέδαση! Από τις 2 Ιουλίου έως και τις 20 Ιουλίου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ψυχαγωγικές & παράλληλα εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες από τις 9 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.
Παιδιά 4-6 ετών
Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει Μουσικοκινητική νηπίων, Ballet with parents, Δημιουργικό χορό, Musical Theatre, Εικαστικά, Funky Jazz for babies, Μουσική, κ.α. Στόχος  είναι, μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να εκφραστούν και διασκεδάσουν, γνωρίζοντας από κοντά τον μαγικό κόσμο της Τέχνης.
Παιδιά 7-12 ετών
Εχοντας τον ίδιο στόχο και για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, φτιάξαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει Κλασικό και Σύγχρονο χορό, Breakdance, Hip Hop, Funky Jazz, Musical Theatre, Μουσική, Capoeira, Εικαστικά κ.α.
Έφηβοι 
Για τους εφήβους, η Σχολή  προτείνει ένα 20ήμερο απογευματινό Summerdancing που αποτελείται από Μπαλέτο, Progressing Ballet & Stretching, Σύγχρονο Χορό και Funky Jazz.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Σχολής στο τηλέφωνο 2105158735

Θοδωρής Πανάς /Σχολή Χορού Αθηνών

Μαραθωνομάχων 51

10441 Ακαδημία Πλάτωνος

Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Σχολείο για Παιδιά στο Θέατρο Τέχνης

Στο πρωτότυπο εκπαιδευτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με την τέχνη του θεάτρου και να εξοικειωθούν με το αυθεντικό περιβάλλον του θεάτρου.               
Κάθε μια από τις τρεις εβδομάδες του προγράμματος επικεντρώνεται σε έναν διαφορετικό άξονα (υποκριτική-μουσική- δημιουργική γραφή) και καταλήγει σε μια παρουσίαση-μικρή παράσταση στη σκηνή της Φρυνίχου (που πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε πενθήμερου προγράμματος, ήτοι κάθε Παρασκευή). Με αφορμή το παραμύθι του “Αλαντίν”, τα παιδιά καλούνται να παίξουν -γιατί πριν απ΄όλα το θέατρο δεν είναι παρά ένα παιχνίδι με κανόνες-, να αυτοσχεδιάσουν ατομικά και ομαδικά, να διδαχθούν τεχνικές, να ελευθερώσουν τη φαντασία τους, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους και φυσικά να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται ουσιαστικά στο πλαίσιο μιας ομάδας προκειμένου να γίνουν με τη σειρά τους δημιουργοί.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές πενθήμερες ενότητες :
Πρώτη ενότητα (Δευτέρα 18 – Παρ 22/6): ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ- ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
Τα παιδιά, με αφορμή το παραμύθι του «ΑΛΑΝΤΙΝ», μέσα από απολαυστικούς ομαδικούς και ατομικούς θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, θα δημιουργήσουν μια μικρή παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο τέλος της ενότητας (22/6). 
Δεύτερη ενότητα (Δευτ 25 – Παρ 29/6) : ΜΟΥΣΙΚΗ-ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.    
Τα παιδιά, μέσα από κατευθυνόμενους μουσικοθεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα δημιουργήσουν μια μουσική παράσταση γεμάτη κίνηση και ήχους, που θα καλύπτει  την πορεία της μουσικής από τη «γέννησή της» μέχρι και σήμερα! Εδώ τα παιδιά χρησιμοποιούν με φαντασία κρουστά, χρηστικά αντικείμενα, αλλά και την ίδια τους τη φωνή ως μουσικά όργανα. Η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί στο τέλος της δεύτερης ενότητας (29/6)!
Τρίτη ενότητα (Δευτ 2 – Παρ 6/7):  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ -ΠΡΑΞΗ
Ο «Αλαντίν» γίνεται η αφορμή για να φτιάξουν τα παιδιά μια δική τους ιστορία..! Η Βίλια Χατζοπούλου καθοδηγεί τα παιδιά στη δημιουργία μιας μικρής παράστασης όπου όλοι μαζί, με μοναδικό όπλο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, συναποφασίζουν για τον τίτλο, τους ήρωες και την υπόθεση του έργου! Τα παιδιά στη συνέχεια ζωντανεύουν την ιστορία μέσα από αυτοσχεδιασμούς, και στο τέλος της ενότητας την παρουσιάζουν στη σκηνή του θεάτρου! (6/7).
 
Το πρόγραμμα είναι καθημερινό : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9.00-14.00,  με ενδιάμεσα διαλείμματα, υπό την επίβλεψη φυσικά των ανθρώπων του Θεάτρου Τέχνης.
Κόστος προγράμματος:
1 εβδομάδα: 150€, ειδική τιμή για 2 εβομάδες: 250€ , ειδική τιμή για όλο το πρόγραμμα 3 εβδομάδων: 300€
Μειωμένες τιμές 15% για αδέλφια.
                                  
 Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Φρυνίχου
Φρυνίχου 14, Πλάκα
210-32 22 464, 210-32 36 732
.