5 υπέροχες προτάσεις για πικ νικ με τα παιδιά στην Αθήνα

Η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και, όπως όλα δείχνουν, δίνει γρήγορα τη σειρά της στο καλοκαίρι, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ως και τους 30ο τις επόμενες ημέρες.

Πριν, όμως, ξεχυθείτε στις παραλίες για τις πρώτες βουτιές, βάλτε στο πρόγραμμα μερικές βόλτες για φαγητό με τα παιδιά στην εξοχή, οι οποίες πέρα από πολύ όμορφα τοπία θα περιλαμβάνουν και πολύ παιχνίδι.

Διαβάστε παρακάτω και πάρτε ιδέες για την επόμενη οικογενειακή και περιπετειώδη εξόρμησή σας. Ετοιμάστε το καλαθάκι με τα καλούδια σας και καλά να περάσετε…

Λίμνη Μπελέτσι, Πάρνηθα

Δημιουργήθηκε κατά λάθος τη δεκαετία του 1970, αλλά αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη να επισκεφθεί κανείς.

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας, απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί προστατευόμενο υδροβιότοπο που περιβάλλεται από πεύκα, βελανιδιές και πλατάνια. Στα νερά της κολυμπούν κύκνοι και πάπιες, ενώ την επισκέπτονται και πολλά αποδημητικά πουλιά. Χαρακτηρίζεται από υπέροχα μονοπάτια για πεζοπορία και αμέτρητα σημεία για ξεκούραση με τα παιδιά, τα οποία φυσικά μπορούν να παίξουν και στην παιδική χαρά που βρίσκεται στον χώρο.

Καταρράκτης Ντράφι, Πεντέλη

Άλλη μία κρυμμένη όαση, που βρίσκεται ελάχιστη ώρα μακριά από την Αθήνα. Ο καταρράκτης στην περιοχή «Ντράφι» της Πεντέλης, εκβάλλει σε μια πανέμορφη λίμνη, στην οποία μάλιστα μπορείτε μέχρι και να βουτήξετε, ενώ στις όχθες της μπορείτε να στρώσετε το καρό τραπεζομάντηλό σας και να απολαύσετε όσα έχετε ετοιμάσει, ενώ τα παιδιά θα τριγυρίζουν γύρω σας.

Δάσος Τατοΐου, Τατόι

Κάποτε φιλοξενούσαν βασιλείς και πρίγκιπες. Σήμερα αποτελούν έναν τεράστιο χώρο αναψυχής που βρίθει από όμορφα φυσικά τοπία. Τα κτίρια που διατηρούνται στο σημείο μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, ενώ οι εκδρομείς που φτάνουν εκεί καθημερινά είναι χιλιάδες.

Πάρτε τις προμήθειές σας – φροντίστε να είναι πολλές, διότι δεν υπάρχει κάποιο σημείο για ανεφοδιασμό πολύ κοντά – τα ποδήλατά σας, τα παιχνίδια σας και χαρείτε μαζί με τα παιδιά έναν απέραντο και καταπράσινο χώρο.

Περιβαλλοντικό Πάρκο Τρίτση, Ίλιον

Μια απέραντη έκταση που προσφέρεται για ποδηλατάδα, παιχνίδι με την μπάλα, κυνηγητό, κρυφτό, αλλά και απόλαυση δροσερών στιγμών με τα παιδιά  κάτω από πυκνές φυλλωσιές και δίπλα από μεγάλες λίμνες.

Στον χώρο του περιβαλλοντικού πάρκου Τρίτση υπάρχουν ξύλινοι πάγκοι που σας επιτρέπουν να απλώσετε πάνω τους τα φαγητά σας και να οργανώσετε ένα υπέροχο οικογενειακό πικ νικ. Το καλό, επίσης, σε αυτή την περίπτωση είναι, ότι αν κάτι ξεχάσατε ή σας τελείωσε, οι χώροι εστίασης που υπάρχουν στο πάρκο θα σας καλύψουν.

Εθνικός Δρυμός Σουνίου, Σούνιο

Κι αν δεν μπορείτε μακριά από την θάλασσα πολύ δημοφιλής χώρος αναψυχής είναι ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου, στο Νότιο άκρο της Αττικής. Αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο και θα σας φιλοξενήσει κάτω από την πυκνή σκιά των πεύκων του. Εκεί θα βρείτε τραπεζάκια για να ξεκουραστείτε από την πεζοπορία που θα έχετε κάνει. Το πιο εντυπωσιακό σημείο του Δρυμού είναι, φυσικά, το “Χάος”, ένας γκρεμός με βάθος σχεδόν 60 μέτρα που δημιουργήθηκε από την πτώση της οροφής ενός σπηλαίου που βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό της Καμαρίζας. Στρώστε το «τραπεζάκι σας» μπροστά στην Αγία Τριάδα, όπου υπάρχει πλάτωμα με ξύλινα τραπεζάκια και είναι κατάλληλο για πικ νικ, αλλά και παιχνίδι.