8 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις στην πόλη για να υποδεχτούμε τον Ιούνιο με γέλια και χαρές!

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας; Οι προτάσεις του Infokids.gr για το σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου ποικίλουν και ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών -πάνω απ’όλα όμως, είναι δωρεάν!

Η Τριήρης «Ολυμπίας» στην Μαρίνα Ζέας για τις Ημέρες Θάλασσας 2018

Μετά την προγραμματισμένη τρίμηνη επισκευή και συντήρηση της Τριήρης  «Ολυμπίας»  βρίσκεται στην Μαρίνα Ζέας όπου για τρίτη συνεχή χρονιά θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.  Από 1 εως 09 Ιουνίου όσοι επισκέπτες βρεθούν στην Μαρίνα Ζέας  θα έχουν την δυνατότητα να επιβιβαστούν στην Τριήρη «Ολυμπίας»και να ξεναγηθούν από το πλήρωμα της. Οι ώρες επισκεπτηρίου θα είναι 10:00-14:00 και 17:30-20:30 και η είσοδος στο πλοίο δωρεάν. Στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά της Τριήρους «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» και από την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 να δηλώσουν την συμμετοχή τους στις καλοκαιρινές πλοές.

«Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» στον Εθνικό Κήπο (2-3/6)

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς», μετατρέπει για έναν ολόκληρο μήνα τον Εθνικό Κήπο και τα τρία μεγάλα πάρκα της Αθήνας σε μουσικές και θεατρικές σκηνές, χώρους για yoga, pilates και γυμναστική για μητέρες με παιδιά, και σημεία με μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, που προσδίδουν πολιτισμική και αθλητική ταυτότητα στις καλοκαιρινές αποδράσεις των πολιτών στην καρδιά της Αθήνας.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τον Εθνικό Κήπο διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 2.6.18
10:00-12:00 Παιδική χαρά

Collage με φυσικά υλικά
Μουσειοπαιδαγωγική δράση με οικολογικά μηνύματα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3414466, Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-15:00

11:00-12:30 Στρογγυλό κιόσκι

Έργα του Κλωντ Μονέ ζωντανεύουν στον Εθνικό Κήπο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2105202420-1, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00- 14:00

19:00 Παραπλεύρως Παιδικής Χαράς
Kids Yoga *

Πρόγραμμα γυμναστικής ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κυριακή 3.6.18

11:00 Ηλιακό ρολόι
Περπατώντας στα μονοπάτια του Κήπου
Ξενάγηση στον Εθνικό Κήπο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής

Πανίδας δήμου Αθηναίων

11:00-12:30 Ηλιακό ρολόι
Γνωρίζοντας τον Εθνικό Κήπο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 7224238, Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-14:00

12:00-13:00 Πέργκολα με γλυσίνα
Λογοτεχνικά λουλουδίσματα στον Κήπο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 210 8810884, Τρίτη & Τετάρτη 09:00-15:00, Πέμπτη & Παρασκευή 13:00-19:00

Εθνικός Κήπος

Αμαλίας 1, Αθήνα

“Βίρα τις άγκυρες” στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος (2/6)

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο του Πειραιά “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας διοργανώνουν βιωματική και ψυχαγωγική δράση για παιδιά το Σάββατο 2 Ιουνίου (10:30-13:00).

Μέσα από το χορό, τη μουσική, το τραγούδι και τις κατασκευές τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά και θα έρθουν σε επαφή με πτυχές της ναυτική μας παράδοσης.  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μία μικρή συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς στην πλατεία μπροστά στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Θα συμμετάσχει επίσης η παιδική χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, υπό την καθοδήγηση της πιανίστριας Κικής Σβίγγου, ενώ παραδοσιακούς νησιωτικούς χορούς θα διδάξει εκπρόσωπος της σχολής χορού Angel dance sport academy.

Πρόγραμμα

10.30 Έναρξη με την Μικρή Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιώς
11.00-13:00 Δράσεις εντός του Μουσείου
• Μουσικό δρώμενο από την Παιδική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς
• Κατασκευές – εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις έμπειρες εμψυχώτριες του Ναυτικού Μουσείου και του Σωματείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ
• Χορός – διδαχή νησιωτικού χορού από την Σχολή Χορού ANGEL DANCESPORT ACADEMY

Για παιδιά 5+

Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών που θα συμμετέχουν στη δράση, θα ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύς

2104516264, 2104286959

Εικαστικό Εργαστήρι: «Το ξεχασμένο κλειδί μιας παιδικής αγάπης που δεν ξεχάστηκε ποτέ» στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (3/6)

Ένα εικαστικό εργαστήρι με τον εικαστικό Βασίλη Θαλασσινό θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Ιουνίου από τις 11 έως τις 13:30 στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Πρόκειται για μια εικαστική μετάφραση του παραμυθιού «Το ξεχασμένο κλειδί μιας παιδικής αγάπης που δεν ξεχάστηκε ποτέ» της Εύας Κασιάρου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη με αφορμή τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του Ε.Μ.Ε.

Δυο παιδιά, η Άννα και ο Ιάκωβος που αγαπιούνται, στην προπολεμική Θεσσαλονίκη, χωρίζονται όταν ο Ιάκωβος εκτοπίζεται στο Άουσβιτς. Μια πυρκαγιά πολλά χρόνια αργότερα θα ξυπνήσει μνήμες από την εποχή εκείνη. Με σύμμαχο τον εγγονό της και ένα φίλο του, θα αρχίσουν την αναζήτηση του αγαπημένου της Άννας. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα τον βρουν;    
Η αφήγηση, θα γίνει από την Εύα Κασιάρου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της για παιδιά και νέους, «Το ξεχασμένο κλειδί», σε εικονογράφηση της Κανέλλας Στασινοπούλου, εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη, 2017.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Οριέττα Τρέβεζα-Σούση – Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΜΕ (210 3225582 και otreveza@jewishmuseum.gr)

Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

Νίκης 39, Αθήνα

 21 0322 5582

“Ανακυκλώνω με τον Πέρι και τον Τέρι” στο Άλσος Περιστερίου (3/6)

Ο Πέρι και ο Τέρι καλούν όλα τα παιδιά να γνωρίσουν, να αναγνωρίσουν και να ανακαλύψουν μαζί τους τα μυστικά της ανακύκλωσης και τραγουδήσουν για την ανακύκλωση, με συνοδεία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά την Κυριακή 3 και την Τρίτη 5 Ιουνίου  (10.00 -14.00 & 17.00 – 20.00)  στο Άλσος Περιστερίου.

Διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργίες για τα παιδιά:

• Παίζοντας παιχνίδια μαθαίνουμε για την Ανακύκλωση
• Νικάμε τις “Σακούλες”
• Δεν πετάμε τίποτε – όλα είναι χρήσιμα
• Πώς κατασκευάζουμε μικρές και μεγάλες δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά
• Πώς επαναχρησιμοποιούμε πράγματα και κερδίζουμε
• Πώς ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια μας και που τα πετάμε

Πότε:  Κυριακή 3 & Τρίτη 5 Ιουνίου, Ώρες: 10.00 -14.00 & 17.00 – 20.00,

Άλσος Περιστερίου

Αγίου Βασιλείου 63, στο Περιστέρι Αττικής, απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

“Παιχνίδι με τις Φιγούρες του Ευγένιου Σπαθάρη και Παράσταση Θεάτρου Σκιών” στις Παιδοσυναντήσεις (2/6)

Η Μένια Σπαθάρη και ο Γιάννης Νταγιάκος δημιουργούν ένα μοναδικό Σαββατιάτικο πρωινό, μια αποχαιρετηστήρια ΠαιδοΣυνάντηση για όλες τις ηλικίες, που θα μείνει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, αξέχαστη.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, η Μένια Σπαθάρη κόρη του αξέχαστου δάσκαλου Ευγένιου Σπαθάρη και προϊσταμένη Μουσείων και Πινακοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου, έρχεται στις Παιδοσυναντήσεις με ένα σεντούκι αναμνήσεις και ιστορίες γνωριμίας με το θέατρο σκιών. Φέρνει μαζί της, τις φιγούρες του αγαπημένου μας Ευγένιου και με τον δικό της τρόπο, με χιούμορ, ευαισθησία και την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής, λέει τις ιστορίες τους, μιλάει με τις φωνές τους και μας θυμίζει τις γνωστές ατάκες του πατέρα της, δημιουργώντας ένα διαφορετικό παιχνίδι με φιγούρες.

Ο Γιάννης Νταγιάκος δεξιοτέχνης καραγκιοζοπαίχτης δημιουργεί και παρουσιάζει για μικρούς και μεγάλους, την παράσταση θεάτρου σκιών  «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος». Μια μοναδική παράσταση παιγμένη με τον ίδιο τρόπο και την τεχνική, που δίδαξε στον Γιάννη ο δάσκαλός του, Ευγένιος Σπαθάρης. Ο Γιάννης Νταγιάκος χρησιμοποιώντας αυθεντικό τρόπο, συνεχίζει επάξια και με σεβασμό, την παράδοση του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη και παρουσιάζει μια παραδοσιακή παράσταση Καραγκιόζη, όπως ακριβώς αγάπησαν και συνεχίζουν να αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Στο χώρο θα εκτεθούν συλλεκτικές φιγούρες του μεγάλου δάσκαλου του Θεάτρου Σκιών Ευγένιου Σπαθάρη επιλεγμένες από το προσωπικό αρχείο της Μένιας Σπαθάρη

Κρατήσεις θέσεων στο email: paidosynantiseis@minetta.gr

Για παιδιά 3+

Ασφάλειαι Μινέττα  

Λ.Συγγρού 193-195 Νέα Σμύρνη

“2ο Παιδικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής της Αθήνας” (2/6)

Το 2ο Παιδικό Street Festival, Τέχνης και Αποδοχής θα γίνει Σάββατο 2 Ιουνίου στον πεζόδρομο Κεραμεικού, δίπλα από το ηλεκτρικό σταθμό Θησείου, μπροστά από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.  Πρόκειται για ένα Παιδικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που σαν στόχο έχει να ενθαρρύνει τον πυρήνα της κοινωνίας, το Σχολείο, την Οικογένεια και την Κοινωνία των Πολιτών, να μιλήσουν ανοικτά για την αποδοχή και την συμπερίληψη εκείνων των κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν αποκλεισμό και διακρίσεις.

Για μια ημέρα από τις 16:00 έως 24:00, θα στηθούν αυτοσχέδιες παρουσιάσεις και τραπεζάκια ενημέρωσης, βιωματικά εργαστήρια, δράσεις καλλιτεχνών, συναυλίες κ.α. από τα ίδια τα παιδιά, τα σχολεία, τις οικογένειες, τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις και τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την Παρέλαση της Αποδοχής, όπου με τη συνοδεία συγκροτήματος κρουστών θα γίνει πορεία στην περιοχή (Μοναστηράκι-Θησείο) κρατώντας πλακάτ και πανό με συνθήματα που θα έχουν γράψει τα παιδιά. Η δράση θα κλείσει με την συναυλία που θα γίνει στον χώρο του Φεστιβάλ.

Για παιδιά 6+

Σταθμός Ηλεκτρικού Θησείου
Αποστόλου Παύλου και Ηλία Πουλοπούλου, Θησείο

Βιβλιοπαρουσίαση: “Πιθανότητες” στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (2/6)

Το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 18:00, το “anOther story” στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, σας προσκαλεί σε ένα θεατρικό παιχνίδι με τον Δημήτρη Μπασλάμ, με αφορμή το βιβλίο του “Πιθανότητες”, των εκδόσεων Πατάκη, σχολιασμένο με μοναδικό τρόπο από τις δυνατές εικόνες της Ντανιέλας Σταματιάδη.

Ένα βιβλίο για παιδιά, εφήβους και ενήλικους που καλούνται να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν. Πού να πάνε όμως; Ευθεία, δεξιά ή αριστερά; Γιατί πίσω δεν πάνε για κανέναν λόγο…. Με αφορμή το βιβλίο ένα πολύ όμορφο διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και γονείς όπου όλοι μαζί προσπαθούν να αποφασίσουν την κατεύθυνση που θα πάρουν.

Παρουσίαση-θεατρικό παιγνίδι από τον ηθοποιό – θεατρολόγο Βασίλη Λιάκο.

 Myrtillo ,

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην Κ.ΑΠ.Α.Ψ.)

Λάμψα και Τριφυλίας, Αμπελόκηποι