Ανοιχτά τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη την Ελλάδα – Δείτε πότε να τα επισκεφθείτε με τα παιδιά σας

Την ευκαιρία να επισκεφτούν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα προσφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στους πολίτες το τριήμερο 8-10 Ιουνίου. Μετά την ολοκλήρωση τη μεγάλης κλίμακας ετήσια τακτική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» που θα διεξαχθεί σε όλο το Αιγαίο από 3 έως 8 Ιουνίου τα πλοία του ΠΝ θα καταπλεύσουν σε πάρα πολλά λιμάνια. Εκεί διοργανώνονται εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Συγκεκριμένα το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στα παρακάτω λιμάνια:

Αγίου Ευστρατίου

Αλεξανδρούπολης

Αμοργού

Βόλου

Θάσου

Θεσσαλονίκης

Ικαρίας

Καβάλας

Καλύμνου

Λέσβου

Λήμνου

Μεγίστης

Οινουσσών

Ρόδου

Σαμοθράκης

Σάμου

Σκοπέλου

Φούρνων

Χίου

Ψαρών

Κεντρική νήσος των εκδηλώσεων – όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ – έχει καθοριστεί η νήσος Ψαρά, όπου, την Τρίτη 05 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η απόδοση τιμών στους Ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό αναμένεται να μεταφερθούν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στη ν. Ψαρά, η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη από τη ν. Ύδρα και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας από τιςΣπέτσες. Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.