Αγωνία στον Τύρναβο – Βρέφος κατάπιε λαστιχάκι για τα μαλλιά – Οι προσπάθειες των γιατρών

Χανιά: Στο νοσοκομείο βρέφος 12 μηνών με τραύμα στο κεφάλι από πτώση

Ώρες αγωνίας για ένα μωράκι μόλις ενός έτους στον Τύρναβο που κατάπιε λαστιχάκι για τα μαλλιά, άρχισε να πνίγεται και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι προσπάθειες των γιατρών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr οι συγγενείς του μωρού κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου έσπευσε στο σημείο και μετέφερε το μωρό στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι γιατροί κατάφεραν και αφαίρεσαν το λαστιχάκι από το μωρό, το οποίο νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε καλή κατάσταση.

Το ατύχημα του μωρού ξύπνησε μνήμες στους γονείς από την πρόσφατη τραγωδία με τον μόλις 2.5 ετών Γιωργάκη από το Αγρίνιο που υπέστη απόφραξη αεραγωγού, από φασόλι και νοσηλεύονταν εγκεφαλικά νεκρό στη ΜΕΘ Παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΞΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

•    Εάν υποψιαζόμαστε ότι το παιδί ή το νήπιο έχει καταπιεί ένα ξένο σώμα, το παρακολουθούμε για συμπτώματα πνιγμού όπως βήχα, έντονη σιελόρροια, δύσπνοια, δυσκολία στην κατάποση, άρνηση για φαγητό και αναπνευστική δυσκολία. Επίσης κάθε αλλαγή στη φωνή του παιδιού, όπως π.χ. αν γίνει πιο τραχιά, θα πρέπει να μας θέσει σε επιφυλακή καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σημαίνουν μπλοκάρισμα σε κάποιον αεραγωγό.

•    Τηλεφωνούμε στον παιδίατρο ή στο κέντρο Δηλητηριάσεων (210 7793777) και ακολουθούμε τις οδηγίες που θα μας δώσουν.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ

Αυτό εξαρτάται από το είδος του (π.χ. τοξικό ή μυτερό) και το σημείο μέσα στο σώμα όπου έχει κολλήσει. Αν το αντικείμενο βρίσκεται στον οισοφάγο, στην τραχεία ή στους πνεύμονες του παιδιού θα χρειαστεί να γίνει αφαίρεση με ένα ειδικό εργαλείο. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις όπου ένα τοξικό αντικείμενο, ένας μαγνήτης ή κάτι μυτερό έχει καταλήξει στο στομάχι ή έχει κολλήσει σε κάποιο σημείο του πεπτικού μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Διαβάστε επίσης:

“Είσαι ένας νέος Ουκρανός”: Συγκινεί η 32χρονη που γέννησε τον γιο της σε καταφύγιο

Λαγάνα: Ο άρτος της Καθαράς Δευτέρας – Δείτε πώς θα την φτιάξετε μόνοι σας, με την πιο εύκολη συνταγή!

Ο 2.5 ετών Γιωργάκης που “‘εφυγε” αφού κατάπιε φασόλι χάρισε ζωή σε παιδάκια με σοβαρά προβλήματα υγείας