Ανατροπή! Εμβολιασμένος για διφθερίτιδα ο 8χρονος που πέθανε στο Αγλαΐα Κυριακού

Και τις 5 προαπαιτούμενες δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα είχε κάνει το 8χρονο παιδί το οποίο κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 26 Νοεμβρίου, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η αιτία θανάτου δεν ήταν το μικρόβιο που προκαλεί τη νόσο. Βέβαια την τελική διαπίστωση θα την γνωρίζουμε σε λίγες μέρες όταν θα ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δείγμα που έχει σταλεί στην Αγγλία για ανάλυση.

Για το λόγο αυτό και η ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν συνέδεσε το θάνατο με το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae) που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού. Οι αναλύσεις θα αποδείξουν αν πρόκειται για τοξικογόνο στέλεχος της διφθερίτιδας.

Το ιστορικό του 8χρονου παιδιού

Σημειώνεται ότι το άτυχο αγόρι γεννήθηκε με σύνδρομο Down και αρχικά βρισκόταν στο Ίδρυμα Μητέρα, και εν συνεχεία στο ΠΙΚΠΑ Βούλας μέχρι την ηλικία των 5 ετών οπότε και το ανέλαβε ανάδοχος μητέρα. Η φιλοξενία του σε δημόσιες δομές βοήθησε ώστε να βρεθεί το βιβλιάριο υγείας του οπότε και φάνηκε ότι το παιδί είχε κάνει τα εμβόλια και μεταξύ αυτών και τις 5 δόσεις του εμβολίου για διφθερίτιδα.

Πηγή: News247.gr