Αγαπημένα παιδικά βιβλία “ζωντανεύουν” από τον θίασο «Πλώρη» στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παρισιάνου

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παρισιάνου συνιστούν μια πλούσια και συνεχώς αυξανόμενη συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων τίτλων. Στον κατάλογο των εκδόσεων θα βρείτε βιβλία που φέρνουν τα παιδιά, ήδη από την προνηπιακή και πρώτη σχολική ηλικία, σε επαφή με την επιστήμη, την τέχνη, το περιβάλλον, καθώς και με θέματα ευαίσθητα που άπτονται της καθημερινότητάς τους, όπως  οι νέες
εμπειρίες, οι πρώτες συναναστροφές και ο σχολικός εκφοβισμός. Τα θέματα προσεγγίζονται με σεβασμό, ευαισθησία και γνώση, προσφέροντας μηνύματα και αφορμές για προβληματισμό και περαιτέρω σκέψη, διάδραση και κυρίως αναγνωστική απόλαυση και γνώση

Η παιδική λογοτεχνία συναντά το θέατρο

Αρωγός στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα έχει σταθεί  ο θίασος «Πλώρη», που τα τελευταία 3 χρόνια δίνει πνοή και ζωή στα βιβλία. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ιορδάνης Καλέσης, υπεύθυνος του θιάσου «Πλώρη» στήνει με μαεστρία βιωματικές θεατρικές παραστάσεις και δραματοποιεί τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παρισιάνου. Με μια ομάδα ηθοποιών, μέσα από κεφάτες ιστορίες, πλημμυρισμένες από χαρούμενη μουσική, σπιρτόζικα σκηνικά και κούκλες, η θεματολογία των βιβλίων ζωντανεύει με παιχνιδιάρικο και συνάμα διδακτικό τρόπο καθηλώνοντας τους λιλιπούτειους λάτρεις του βιβλίου.

6 παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

 • «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει»: Η παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες, σε μουσική Νίκου Ζιώγαλα, με την οποία ο θίασος «Πλώρη» πρωτοσυστήθηκε στο κοινό, βασισμένη στη σειρά βιβλίων «Ζωή και Μάθηση», προσεγγίζει λεπτά ζητήματα και αγκαλιάζει με μοναδικό τρόπο τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ποικίλλα προβλήματα στο οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Με χιούμορ και τρυφερότητα δίνονται λύσεις ώστε τα παιδιά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να δομήσουν υγιείς προσωπικότητες μέσα σε ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο.

 

 • Βόλφι – Είμαι γενναίος”: Η δραματοποίηση αφορά τη σειρά 5 έμμετρων παραμυθιών που συνοδεύονται από CD με αφήγηση και τραγούδια σε μουσική και ερμηνεία Βίκυς Παπαηλιού και μας ταξιδεύει στον πολύπλοκο συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Εκθέτει ορισμένες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς μεγαλώνουν, και ειδικότερα τον φόβο για το σκοτάδι, τον εκφοβισμό, την απόρριψη, την απώλεια αγαπημένων προσώπων και την ανησυχία για το άγνωστο.

 

 • “Δασούληδες – Προσέχω τον εαυτό μου”: Η απίθανη διαδραστική παράσταση που ξετρελαίνει τα παιδιά, βασισμένη στα 4 βιβλία της σειράς, προσφέρει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στα οφέλη της σωστής διατροφής, της υγιεινής, της άθλησης και της υγείας εν γένει μέσα από τη δραματοποίηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συμμετοχή των παιδιών που αποτελούν οργανικό και αναπόσπαστο μέρος της
  παράστασης.

 

 • “Ανακάλυψε το Διάστημα”:  Το βιωματικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα το διάστημα σκορπίζει λίγη από τη μαγική του αστρόσκονη και καλεί τους μικρούς θεατές να ζωντανέψουν στη σκηνή το ηλιακό σύστημα και να περπατήσουν στη Σελήνη! Πρόκειται για ένα από τα βιβλία της σειράς «Ανακάλυψε», η οποία περιλαμβάνει κορυφαία, υψηλής ποιότητας σκληρόδετα βιβλία για μικρούς επιστήμονες, οι οποίοι καθώς ανοίγουν τα «παραθυράκια» μαθαίνουν με τον πιο
  ευφάνταστο τρόπο τα πάντα για το διάστημα, το ανθρώπινο σώμα, τα τρόφιμα, τα οχήματα, τις θάλασσες και τους ωκεανούς, το νοσοκομείο και το αγρόκτημα. Είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό διαμάντι και ο συνδυασμός γνώσης, απόλαυσης και διάδρασης θα ενθουσιάσει τους μικρούς σας επιστήμονες.

 

 • “Ισιδώρα Μοντ”: Η Ισιδώρα Μοντ, μισή νεράιδα και μισή βρικόλακας, είναι εντελώς μοναδική  και η σειρά των βιβλίων συνδυάζει εξαίρετο κείμενο και εικονογράφηση-κομψοτέχνημα! Το εντυπωσιακό μαύρο και ροζ χρώμα που τη χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με το άφθονο γκλίτερ θα συναρπάσει όλα τα κορίτσια. Υπέροχες ιστορίες, χάρμα ιδέσθαι για παιδιά και γονείς, που παρουσιάζουν με χιούμορ τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά μας. Η Ισιδώρα Μοντ είναι εκθαμβωτικά μαγική και αστεία,  Στη σκηνή, οι ηθοποιοί ζωντανεύουν την αξιολάτρευτη ηρωίδα και τους γονείς της, ακούγονται τραγούδια της Ισιδώρας και όλο το event αποτελεί ένα εύρημα που με βεβαιότητα θα φτάσει τη μαγεία στο ζενίθ ζωγραφίζοντας χαμόγελα στα χείλη!

 

 • “Ένα σπιτάκι για τη Σάλλυ”: Η δραματοποιημένη ιστορία του βιβλίου
  της Γιώτας Βάσση, υπέροχα ειπωμένη, μας εισάγει στις έννοιες της ανεκτικότητας, της ειρηνικής συμβίωσης, της φιλοξενίας και της ευγένειας, αφού πρώτα κορυφώσει το συναισθηματικό και ψυχολογικό φορτίο που κουβαλά η σχέση γηγενών και προσφύγων. Η ιστορία γοητεύει με την απλότητα και ατμοσφαιρικότητά της και μας γλυκαίνει την καρδιά, για ένα θέμα επίκαιρο που μας αφορά.

Ραντεβού στο βιβλιοπωλείο

Ο θίασος «Πλώρη» ζωντανεύει με τρόπο μοναδικό τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παρισιάνου και προσκαλεί τα παιδιά καθόλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στο κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων (Ναυαρίνου 20, Αθήνα) για να γνωρίσουν τα βιβλία, να ζωγραφίσουν, να παίξουν, να τραγουδήσουν και να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.