Ανατροπή! Τι δηλώνει ο πατέρας για τον θάνατο του 16χρονου παιδιού του από ηλεκτροπληξία

Η οικογένεια του 16χρονου Φίλιππου που έχασε ακαριαία τη ζωή αργά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής προσπαθεί να συνέλθει από το κακό που “χτύπησε” την πόρτα τους.  Όπως έγινε γνωστό ο 16χρονος χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα και οι διασώστες έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Τι δήλωσε ο διασώστης του ΕΚΑΒ

«Η Μονάδα Ταχείας Επέμβασης, μαζί με το πλήρωμα και τον γιατρό, έφτασε μετά από δύο λεπτά στο σημείο. Ακολούθως έσπευσε και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, επιληφθήκαμε σε ένα περιστατικό με θύμα ένα νέο άνθρωπο 16 ετών. Βρισκόταν σε ανακοπή, με εμφανή στον χώρο τα σημάδια ότι η ανακοπή του είχε προέλθει από ηλεκτροπληξία. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από τα πληρώματά μας και τον γιατρό, με σκοπό να τον επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Λίγο αργότερα, τον παραλάβαμε και τον μεταφέραμε στο εφημερεύον νοσοκομείο», είπε ο συντονιστής πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Γιάννης Ζαφειρίου.

Τι δηλώνει ο πατέρας του 16χρονου για τις συνθήκες που συνέβη η τραγωδία

Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα διέρρευσε η πληροφορία ότι ο άτυχος 16χρονος προσπαθούσε ή κάτι να φτιάξει ή να αλλάξει λάμπα σε φωτιστικό, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πατέρας του άτυχου 16χρονου στο  neakriti.gr έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για το πώς συνέβη το συμβάν και σύμφωνα με όσα δηλωσε ανατρέπεται η αρχική εικόνα για το πώς πραγματικά έχασε τη ζωή του το παιδί.

Ο 16χρονος δεν προσπάθησε να αλλάξει λάμπα

«Ο γιος μου δεν προσπάθησε να αλλάξει κάποια λάμπα. Το μόνο που έκανε ήταν να ανάψει το λαμπατέρ που βρισκόταν στο γραφείο του… Όπως θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας».

Ο πατέρας του άτυχου Φιλίππου ανέφερε, επίσης, ότι ο πρώτος όροφος του σπιτιού – όπου και έλαβε χώρα η τραγωδία – είναι ανακαινισμένος και, όπως είναι φυσικό, διαθέτει καινούριο πίνακα ρεύματος, αλλά και ρελέ (αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη).

Όπως τονίζει και ο τραγικός πατέρας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν “έπεσε” το ρελέ, προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία.