Άνοιγμα των σχολείων: Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη – Η διχογνωμία των ειδικών

Ποια σχολεία θα ξεκινήσουν αργότερα αύριο τα μαθήματα λόγω καιρού

Άνοιγμα των σχολείων: Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη – Η διχογνωμία των ειδικών

Ολοκληρώθηκε η σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με θέμα την επαναλειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις σε πρώτη φάση οι ειδικοί είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων και το ζήτημα θα επανεξεταστεί στις 4/1/2021.

Η διχογνωμία των ειδικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr σε πρώτη φάση εξετάζεται το να ανοίξουν πρώτα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά είτε την Παρασκευή 8 είτε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Η επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρείται ασφαλής  καθώς παρατηρείται χαμηλό ιικό φορτίο με μοναδικό εμπόδιο τον συνωστισμό από τις μετακινήσεις γονέων και κηδεμόνων για να παραλάβουν τα παιδιά από και προς το σχολείο.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί όσον αφορά το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων – με τα Λύκεια  να αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας σε αυτά, φαίνεται μεγαλύτερος.

Σχεδόν οι μισοί Λοιμωξιολόγοι ζήτησαν να καταγράψουν και να εξετάσουν διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών προκειμένου να είναι βέβαιοι για το πότε θα δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα αυτής της βαθμίδας.

Γιατί καθυστερούν οι οριστικές αποφάσεις για τα σχολεία

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί και το γεγονός ότι η αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου αποθάρρυνε τους ειδικούς στο να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις καθώς κρίθηκε επιβεβλημένο να εκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα διαμορφωθούν και τις επόμενες μέρες.

Ροή Ειδήσεων