Γιατί καθυστερεί τόσο η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων; Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Γιατί καθυστερεί τόσο η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων; Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και της επιστροφής των μαθητών στα θρανία ώστε να συνεχιστεί η δια ζώσης διδασκαλία μονοπώλησε τη σημερινή ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Γιατί αργεί να δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα των σχολείων;

Σε ερώτηση γιατί καθυστερεί να δοθεί το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των σχολείων καθώς από τη στιγμή που έκλεισαν δεν παρατηρήθηκε μείωση στις μετακινήσεις οπότε ενδεχόμενο άνοιγμά τους δεν θα επηρέαζε την κατάσταση ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι “Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία οπότε γίνεται με πολύ κόπο από την Επιτροπή όπου γίνεται ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων που έρχονται από όλη τη χώρα και αφού εξετάζουμε όλοι τα δεδομένα, λαμβάνονται οι αποφάσεις. Παραμένει υψηλή προτεραιότητα όπως το έχουμε πει το άνοιγμα των σχολείων οπότε θα είναι από τα πρώτα που θα επανεκκινήσουν.

Σε σχετική ερώτηση της διαπιστευμένης συντάκτριας του Infokids.gr για το πότε και πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία  αλλά και το τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η κα Παπαευαγγέλου απάντησε ότι “Η επαναλειτουργία των σχολείων δεν αποτελεί στόχο μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους αλλά και για την ψυχική υγεία των παιδιών. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών θέλω να τονίσω ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν σημαντικούς κοινωνικούς λειτουργούς για την κοινωνία μας καθώς φροντίζουν τα παιδιά μας και θα εμβολιαστούν σαφέστατα σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχουμε κάνει στην Εθνική Αρχή Εμβολιασμών. Τονίζω βέβαια ότι πρώτη προτεραιότητα έχουν οι ευπαθείς ομάδες”.

Σήμερα η σύσκεψη Κεραμέως με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιείται  η  εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με θέμα την επαναλειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Επιτροπή δεν κατέληξε ακόμη σε κάποια απόφαση οπότε το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου, καθώς τα σημερινά κρούσματα παρουσίασαν και πάλι αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων