Είναι επίσημο! Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Επιτέλους! 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση - Οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων εξετάζονται αυτήν την ώρα στην εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Η επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στα θρανία εντός Ιανουαρίου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι οι μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν για πολύ ακόμη καιρό την τηλεκπαίδευση και έχουν ανάγκη τη δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι παράγοντες που κρίνουν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σταθμίζει όλα τα δεδομένα προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία με το νέο έτος.

Εκτός από το ιικό φορτίο ανά περιοχή και τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ποσοστό της θετικότητας στη χώρα ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, καθώς η αποσυμπίεση συνεχίζεται αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

“Κλείδωσε”το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr πρόθεση είναι να ανοίξουν σε πρώτη φάση τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρείται ασφαλής  καθώς παρατηρείται χαμηλό ιικό φορτίο με μοναδικό εμπόδιο τον συνωστισμό από τις μετακινήσεις γονέων και κηδεμόνων για να παραλάβουν τα παιδιά από και προς το σχολείο.

Τι θα γίνει με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Σε δεύτερο χρόνο ακολουθεί η επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) είτε στις 15 Ιανουαρίου είτε στις 18 Ιανουαρίου.