“Απινιδωτές πρέπει να υπάρχουν σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητικούς χώρους, όχι στα σχολεία”: Καθ. Καρδιολογίας στο Ιnfokids.gr

"Απινιδωτές πρέπει να υπάρχουν σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητικούς χώρους, όχι στα σχολεία": Καθ. Καρδιολογίας στο Ιnfokids.gr

Ένα από τα ζήτηματα που θέτουν κατά καιρούς τόσο οι Σύλλογοι Γονέων όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός απινιδωτή στα σχολεία ώστε να αποφευχθούν τυχόν απώλειες μαθητών ή εκπαιδευτικών από καρδιακές ανακοπές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη απινιδωτή στο σχολείο αναμφισβήτητα συμβάλλει στην εξοικείωση όλης της σχολικής κοινότητας  με την Απινίδωση και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Οι μαθητές αποκτούν ζωτικής σημασίας δεξιότητες και καλλιεργείται μια κουλτούρα ανταπόκρισης, ώστε σαν μελλοντικοί πολίτες να είναι έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να δράσουν άμεσα, όταν παραστεί ανάγκη, σώζοντας ζωές.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ιωάννης Γουδέβενος, ερωτηθείς από το Ιnfokids.gr αν οι απινιδωτές πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σχολείο της χώρας απάντησε ότι “Δεν νοείται να λειτουργούν αθλητικοί χώροι, ανοιχτοί ή κλειστοί χωρίς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές  και φυσικά είναι απαραίτητο σε κάθε διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων οποιουδήποτε επιπέδου να υπάρχει απινιδωτής, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Για την περίπτωση των σχολείων, θεωρώ ότι δεν συντρέχει λόγος να τοποθετηθούν απινιδωτές καθώς σπάνια καταγράφονται περιστατικά κατάρρευσης μαθητών

Διαβάστε επίσης:

Το Fundom είναι ο απόλυτος προορισμός για ατελείωτο παιχνίδι και ψυχαγωγία!

Ελασσόνα: Αυτή είναι η εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού που έσωσε το μωράκι που μπουσούλαγε στον δρόμο (ηχητικό)

Η υπερπροστασία του παιδιού είναι μια μορφή κακοποίησης… όσο το υπερπροστατεύετε, τόσο κακό του κάνετε…

“Το αμαξίδιο δεν έχει πρόσβαση παντού και είναι δύσκολο να με κουβαλάνε”: Ο 4χρονος Δημητράκης αξίζει να ακουστεί