Από 24 έως και 28 Δεκεμβρίου 2018 τα παιδιά ακούν μόνο Δεύτερο Πρόγραμμα

Από τη Δευτέρα 24 μέχρι και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, κάθε μεσημέρι στις 16:00, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (103,7 FM) θα μεταδίδει ένα δίωρο πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά. Κάλαντα, παιδικά τραγούδια, θέατρο Καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, μουσικοχορευτικές παραστάσεις βασισμένες στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Ξωτικά, βασίλισσες, κεραμιδόγατοι, μονόκεροι, καλικάντζαροι θα ταξιδέψουν μέσα από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος για να συναντήσουν τους μικρούς μας φίλους.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου

«Ο Λαουτιέρης της αγάπης»

Η Καίτη Κουλλιά μαζί με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσουν μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση. Πρωταγωνιστής ο Λαουτιέρης Νικολός ο οποίος μπαίνει σε μπελάδες όταν η κοπέλα που αγαπά τον κατηγορεί πως έκλεψε τη σοφή της σβούρα. Έτσι ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες… Όμως η αλήθεια θα λάμψει και η αγάπη θα νικήσει!

«Το άλλο του μισό»

Η μουσική είναι του Αχιλλέα Γουάστωρ, το κείμενο του Γιώργου Κορδέλα και η αφήγηση του Αντώνη Καφετζοπούλου. Την Καμεράτα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Ζωντανή ηχογράφηση από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου

«Οι φίλοι είναι θησαυρός»

Μια θεατρική παράσταση όπου οι πρωταγωνιστές μέσα από την πλοκή του έργου υποστηρίζουν τη σημασία της φιλίας, την αξία της ειλικρίνειας  την αλληλοβοήθεια. Παίζουν οι ηθοποιοί Πιπίτσα Κληροπούλου, Στέλλα Γιαννουλάκη, και τα παιδιά: Εβίτα Ζαμπούνη Νίκος Ιωάννου.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη»

Ο καταξιωμένος καραγκιοζοπαίχτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς και η ηθοποιός Δήμητρα Κώνστα θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στο θέατρο σκιών.  Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι στο οποίο  συναντούν  τον Καραγκιόζη, τον Μπαρμπαγιώργο, τα Κολλητήρια, τον ομορφονιό  και όλους τους ήρωες του θεάτρου σκιών.

«Παράξενος Βασιλιάς» σε μουσική Αχιλλέα Γουάστωρ, κείμενο Κώστα Φασουλά και αφήγηση Ηλιά Καρελλά. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Γιώργος Μπαλατσινός. Ζωντανή ηχογράφηση από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

«Κεραμιδόγατοι και Μονόκεροι ή τα παράδοξα Χριστούγεννα»

Η θεατρική ομάδα «Αστροναύτε»  παρουσιάζουν ένα παραμύθι με ήρωες έναν κεραμιδόγατο και μια Μονόκερο που γίνονται φίλοι και ανακαλύπτουν τη παγίδα του καταναλωτισμού, τα λάθη και την απληστία που καταστρέφουν το Περιβάλλον.

«Το όνειρο της Πέτρας» σε μουσική Κώστα Κριτσωτάκη, κείμενο Κώστα Φασουλά και αφήγηση της Μυρτώς Αλικάκη. Την Καμεράτα διευθύνει ο Μιχάλης Λογιάδης. Η ηχογράφηση έγινε στη Στέγη του ιδρύματος Ωνάση.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου

«Τικ Τακ μέχρι την Πρωτοχρονιά ή πώς να κάνετε φίλο έναν Καλικάντζαρο»

Η ομάδα κουκλοθέατρου Ο.Υ.Π.Σ θα παρουσιάσει ένα παραμύθι που οι ρίζες του βρίσκονται στις λαϊκές παραδόσεις των Καλικαντζάρων και ταυτόχρονα περιπλανιέται σε ερωτήματα που μόνο η φιλία και η αλληλεγγύη μπορούν να απαντήσουν.

«Το νερολούλουδο η το κορίτσι που ξεχάστηκε»

Σε μουσική του Τάσου Ρωσόπουλου, κείμενο Γιώργου Κοροπούλη και αφήγηση Μανώλη Μαυροματάκη. Την Καμεράτα και την Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Ζωντανή ηχογράφηση από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

«Οι Παραμυθοκόρες»

Η Βασιλεία Βαξεβάνη, η Αντωνία Βέλλιου και η Ιφιγένεια Καρχιδώνη αφηγούνται «χιονισμένα» παραμύθια από την λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και του κόσμου. Μια αφήγηση κεντημένη από τρεις φωνές και  στολισμένη με χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας.

«Ασυμφωνία χαρακτήρων, αποτυχημένα ξόρκια και φανταχτερά αντίδοτα», κωμικό μιούζικαλ για παιδιά.

Η Οδέττη και η Βλασία φορούν τα γιορτινά τους κάνουν ένα ταξίδι αστραπή στο περίφημο, «Εργοστάσιο ξωτικών» και μπαίνουν σε νέες περιπέτειες. Παίζουν:Κλαίρη Σαρρηκυριάκου και Χριστίνα Κωνσταντινίδου. Ένα μιούζικαλ με την ευγενή υποστήριξη για όλα τα παιδιά από την Εστία Υπαλλήλων της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια οι μικροί μας ακροατές θα απολαύσουν το μουσικό  παραδοσιακό παραμύθι της Θράκης «Το Θαρραλέο αγόρι και ο Δράκος του Πηγαδιού», σε κείμενο Γιώργου Κοροπούλη και αφήγηση Μανώλη Μαυροματάκη. Την Κρατική Ορχήστρα  Αθηνώνδιευθύνει  ο Γιώργος Μπαλατσινός. Ζωντανή ηχογράφηση από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το ραδιοφωνικό Παιδικό Φεστιβάλ θα μεταδοθεί και από τη Φωνή της Ελλάδας στο πλαίσιο των εκπομπών που αναφέρονται στην ελληνική γλώσσα για τους μικρούς ξενιτεμένους μας. Μετάδοση  εκπομπών: Ώρα Ελλάδας 06:00-08:00 και  16:00-18:00.