Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Τα 5 ωραιότερα μέρη για να την απολαύσετε με τα παιδιά

Η πιο ρομαντική και καλοκαιρινή πανσέληνος πλησιάζει και είναι η τελευταία χωρίς σχολικές υποχρεώσεις για τα παιδιά μας. Γιατί, λοιπόν, να μην την χαρούμε όλοι μαζί με μια υπέροχη βόλτα στην πόλη και στα σημεία της που προσφέρουν άπλετη θέα στον – φημισμένο – αττικό ουρανό;

Πού μπορείτε να πάτε με τα παιδιά για να απολαύσετε την αυγουστιάτικη πανσέληνο;

Σούνιο

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα και ξεκινήστε για μια νυχτερινή εκδρομή με τα παιδιά σας με φόντο το ναό του Ποσειδώνα και θέα την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Την Κυριακή, μάλιστα, 26 Αυγούστου ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, ο Γιάννης Κότσιρας και η Κορίνα Λεγάκη θα μας ταξιδέψουν με τα υπέροχα τραγούδια και τις μουσικές τους κάτω από το φως του φεγγαριού στο μαγευτικό Σούνιο.

Παραλία Φλοίσβου

Αν θέλετε να μείνετε πιο κοντά στην Αθήνα, αλλά να βρίσκεστε και δίπλα στη θάλασσα, τότε επισκεφθείτε την παραλία του Φλοίσβου, η οποία προσφέρει άπλετη θέα στον αττικό ουρανό, που την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου θα λούζεται το φως της πανσελήνου.

Ακρόπολη

Κλασικό και αγαπημένο σημείο για να δει κανείς την πανσέληνο και να απολαύσει τη νυχτερινή Αθήνα από ψηλά. Φορέστε τα αθλητικά σας (οι βράχοι γλιστρούν αρκετά για σανδάλια), αφήστε το αυτοκίνητο μακριά και περπατήστε μέχρι το σημείο που θέλετε με τα παιδιά για να απολαύσετε το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Μπορείτε, επίσης, να παρευρεθείτε στο Μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή 26 Αυγούστου, όπου θα πραγματοποιηθεί μια μουσική βραδιά με νοσταλγικές, κινηματογραφικές μουσικές.

Λυκαβηττός

Είτε φτάσετε στην κορυφή του λόφου είτε μείνετε σε κάποιο σημείο του πιο χαμηλά, την πανσέληνο θα την απολαύσετε σε ένα δροσερό σημείο και με θέα την Ακρόπολη και όλη την Αθήνα. Αν αποφασίσετε να πάτε στον λόφο του Λυκαβηττού φροντίστε μόνο να το κάνετε νωρίς, για να καταφέρετε να βρείτε θέση, διότι αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ξενάγηση με «Οδηγό το φεγγάρι» στο Αστεροσκοπείο

Χαρείτε το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι με βόλτα και ξενάγηση στους τρεις λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Πνύκας, Φιλοπάππου) και κατάληξη στο Αστεροσκοπείο Αθήνας, όπου οι αστρονόμοι θα σας περιμένουν για παρατήρηση του Αττικού ουρανού μέσα από το τηλεσκόπιο. Ιστορίες για τον Αγ. Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη, το έργο του Πικιώνη, την Πνύκα, τον Φιλόπαππο, τη δυναστεία της Κομμαγηνής θα ταξιδέψουν εσάς και τα παιδιά σας με τελευταία εικόνα εκείνη των αστεριών και του φεγγαριού μέσα από το τηλεσκόπιο, να χαράσσεται για πάντα στη μνήμη σας.

Η ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο έχει οργανωθεί αποκλειστικά για την Actionplus και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 22:00.

Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο. Τα παιδιά έως 12 ετών (με τη συνοδεία ενηλίκου) καθώς και οι συνοδοί ατομων με αναπηρία που χρήζουν συνοδείας (π.χ. με σοβαρά κινητικά προβλήματα, τυφλότητα κτλ.) συμμετέχουν δωρεάν.

Εισιτήριο εισόδου στο Αστεροσκοπείο: Για ενήλικες: 5€, για παιδιά και φοιτητές: 2.5€, για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: 210-3230102

Τις ημέρες εκείνες μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας μας, καθώς προσφέρουν δωρεάν είσοδο σε όλους. Διαβάστε εδώ πού μπορείτε να πάτε είτε βρίσκεστε στην Αθήνα είτε όχι.