12 camps για να στείλετε τα παιδιά μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές στην εργασία μας. Οι υποχρεώσεις των παιδιών μας, όμως, αργούν λιγάκι να ξεκινήσουν. Τι μπορούμε να κάνουμε, για να περάσουν τα παιδιά μας καλά, αλλά και να προετοιμαστούν ήρεμα για τη νέα σχολική χρονιά;

Να τα «γράψουμε» σε κάποιο camp. Ναι, πολύ σωστά διαβάζετε. Τα καλοκαιρινά camps μπορεί να τελείωσαν, αλλά τα φθινοπωρινά είναι εδώ και περιμένουν τα παιδιά μας για να γεμίσουν τα πρωινά τους με ψυχαγωγία και γνώσεις.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας προτείνει 8 φθινοπωρινά camps για ατελείωτη διασκέδαση.

Back to School Camp στο PLANET PHYSICS!

Το πρώτο κουδούνι … πλησιάζει! Υπάρχει καλύτερος τρόπος επιστροφής στα θρανία από τα πειράματα;

Σε ένα ξεχωριστό, επιστημονικό περιβάλλον, τα μικρά παιδιά που αγαπούν τα πειράματα, τη Φυσική και τις ανακαλύψεις  ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα πειραμάτων, κατασκευών, ήπιας άθλησης και παιχνιδιού με σκοπό την ομαλότερη επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες. Στο PLANET PHYSICS τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η γνώση μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενάγηση στα Διαδραστικά Εκθέματα, Πειράματα επίδειξης και “hands-on”, κατασκευές STEM και Ρομποτική κι όλα αυτά εμπλουτισμένα με … πολύ παιχνίδι!

Εβδομάδες διεξαγωγής

27 – 31 Αυγούστου και 3 – 7 Σεπτεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.planetphysics.gr/summer-camp/ ή καλέστε στο 2108033984.

PLANET PHYSICS

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια

Μορφές Έκφρασης

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, οι «Μορφές Έκφρασης» παρατείνουν το summer camp τους και δίνουν ραντεβού με τα παιδιά στον πιο πράσινο κήπο της πόλης! Από τις 27-31 Αυγούστου και από τις 3-7 Σεπτεμβρίου, παιδιά ηλικίας 5-14 ετών έρχονται σε επαφή με τη φύση αλλά και με την τέχνη. Σ’ ένα πανέμορφο παραμυθένιο κήπο, η εκπαιδευτική καλλιτεχνική ομάδα των «Μορφών Έκφρασης» προσκαλεί τα παιδιά σ’ έναν υπέροχο μελλοντικό κόσμο! Τον δικό τους κόσμο, όπου η φαντασία θα αναδειχθεί ως ο πιο πολύτιμος θησαυρός της ανθρώπινης σκέψης. Δύο εβδομάδες γεμάτες δημιουργία, παιχνίδι, χαρά, εκτόνωση, φίλους, Τέχνη και Φύση.

Ενότητες

Θέατρο: Συναισθήματα, παραμύθια, μικροί ρόλοι, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αυτοσχεδιαμός, μικρά ποιήματα, γλωσσοδέτες

Χορός: Δημιουργική Κίνηση, Παραδοσιακός χορός, Capoeira, Κίνηση και Φαντασία, Κίνηση & Επικοινωνία

Μουσική: Μουσικά παιχνίδια, μικρή ορχήστρα Orff, τραγούδι, εργαστήρι κρουστών, Μουσική & Φαντασία, Κατασκεύες μουσικών οργάνων

Εικαστικά: Εργαστήριο Ζωγραφικής, Γλυπτική, Μικροί ντετέκτιβ και αποτυπώματα, Εικαστικό εργαστήριο επικοινωνίας, Μάσκες, σκηνικά αντικείμενα

Εργαστήρι Επικοινωνίας: Παιχνίδια επικοινωνίας, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες, παραδοσιακά παιχνίδια.

Ομάδες 

Τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες, η κάθε ομάδα έχει το μέγιστο 15 παιδιά (για τις ηλικίες 5-9 ετών) και ως 20 παιδιά (για τις ηλικίες 10+). Η κάθε ομάδα έχει 2 συνοδούς- εμψυχωτές- καλλιτέχνες

Οι Εμψυχωτές

Η ομάδα των Μορφών Έκφρασης αποτελείται από καλλιτέχνες (ηθοποιούς, μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, εικαστικούς) ειδικευμένους στην καλλιτεχνική εκπαίδευση παιδιών. Η καλλιτεχνική εκπαιδευτική μας ομάδα με πείρα  15 ετών, έχει ως πρότιστο σκοπό της να μεταφέρει στα παιδιά χώρο για δημιουργία, γνώση και έμπνευση.

Εβδομάδες διεξαγωγής:

27-31 Αυγούστου και 3-7 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες – εγγραφές: 210 3464903, 210 3464002

www.morfesekfrasis.gr

Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 – Κ. Πετράλωνα

Back to school camp – Περιβόλι στη Βάρη

Καθημερινά από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στο Back to School Camp στο Περιβόλι τα παιδιά αποχαιρετούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, όπως ακριβώς έχουν ονειρευτεί! Διασκεδάζουν με τη ψυχή τους με ελεύθερο φυσικό & παραδοσιακό παιχνίδι στις κρυψώνες του Περιβολιού. Φτιάχνουν πανέμορφες χειροποίητες κατασκευές πέρα από κάθε φαντασία, χαλαρώνουν πλάι στη λιμνούλα, φροντίζουν τον λαχανόκηπο τους, ενώ μαγειρεύουν υγιεινά γεύματα & γλυκά τόσο λαχταριστά, να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Έτσι, παραμυθένια κλείνουν οι πιο αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές! Που αλλού; Στο Back to School Camp στο Περιβόλι!

Εβδομάδες διεξαγωγής:

27 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 2018
Καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) 08:30 – 16:30

Πληροφορίες: 210 896 3 000

www.perivolivari.gr

Περιβόλι στη Βάρη

Κυρηνείας (π. Κυργίων) 15, 16672 – Βάρη

Κτήμα Αρίστη

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια, αθλητικές και μουσικές δραστηριότητες και σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες ομάδες του Κτήματος Αρίστη, τα παιδιά απασχολούνται και προετοιμάζονται δημιουργικά για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ έρχονται πιο κοντά στη φύση με μια καλλιτεχνική προσέγγιση που περιλαμβάνει crafts με αγγλικές πινελιές.  Λίγο πριν το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς, ο καταπράσινος χώρος του κτήματος, ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά ηλικίας από 05 έως 12 ετών και τα απασχολεί δημιουργικά «ταξιδεύοντας» τα στον μαγικό κόσμο της φύσης.

Εβδομάδες διεξαγωγής:

03 Σεπτεμβρίου – 07 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες:

Ημερήσιο πρόγραμμα καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου: από τις 8:00 έως τις 16:00.
Στα διαλείμματα των δραστηριοτήτων παρέχεται δεκατιανό και μεσημεριανό.

210 6085559, 6980 855 565

www.ktimaaristi.gr

Κτήμα Αρίστη

Πλουτάρχου & Κέας, ΤΚ. 152 34 -Χαλάνδρι

Φθινοπωρινό camp στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους  στο πιο καλλιτεχνικό και πρωτότυπο Camp της πόλης. Μία εβδομάδα γεμάτη δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών, στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!

Από  3-7 Σεπτεμβρίου 2018 για 5 ημέρες και για 7,5 ώρες ημερησίως (8:00-15:30)  παιδιά 5-12 ετών θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός απολαυστικού Camp που συνδυάζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές! Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και μεμονωμένων ημερών.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του Φθινοπωρινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα  ζωγραφίσουν με αφορμή βιβλία, ταινίες, έργα γνωστών καλλιτεχνών,  θα εμπνευστούν  από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε θεατρικά εργαστήρια, θα ταξιδέψουν  σε κόσμους μαγικούς. Και όχι μόνο! Παιχνίδια δεξιοτήτων, μουσικοκινητική, εξερευνήσεις στην Πλάκα, παιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο camp της πόλης! Στο τέλος της μέρας, τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Εβδομάδα διεξαγωγής

3-7 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες

Ώρες διεξαγωγής: 8:00-15:30

210 3312621, 210 3312750

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9 (προέκταση οδού Βουλής), 105 58 – Αθήνα

Εβδομάδα δημιουργικής απασχόλησης «Back to School» στο Αερικό

Μετά το Summer Camp στο Αερικό, οι πόρτες μας ανοίγουν ξανά για μια δημιουργική και διασκεδαστική εβδομάδα μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Δηλώστε συμμετοχή!

Τι θα κάνουμε;

  • Θα μοιραστούμε τις αναμνήσεις μας από τις καλοκαιρινές διακοπές
  • Θα αποκτήσουμε νέους φίλους
  • Θα κάνουμε πολλά ξεχωριστά και δημιουργικά βιωματικά εργαστήρια​!

Εβδομάδα Διεξαγωγής

03 – 10 Σεπτεμβρίου

Τι ηλικίες αφορά;

Όλα τα παιδιά από 4-12 ετών!

Πληροφορίες

Ώρες διεξαγωγής: 09:00 – 16:00 (Προσέλευση των παιδιών από τις 8:00)

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ομάδα Αερικό

2110123454, 2112142635, 6974998452

Ομάδα Αερικό

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 339 Κτήριο Δ – ΗΣΑΠ – Άνω Πατήσια

«Back2School Camp» Eurohoops Academy

Λίγο πριν την έναρξη των σχολείων η Eurohoops Academy παρουσιάζει το Back2School Camp, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως και τις 7/9 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Eurohoops Dome (Ευρώτα 24, Κηφισιά). Μια τελευταία ευκαιρία ανέμελης άσκησης και ψυχαγωγίας που έρχεται για να δώσει assist στην καλύτερη προσαρμογή των παιδιών, στην απαιτητική περίοδο που θα ακολουθήσει.

Οι ασκήσεις και οι δραστηριότητές που έχει επιμεληθεί το προπονητικό team της Eurohoops Academy υπό την καθοδήγηση του Head Coach Κωνσταντίνου Σταμάτη, θα μυήσουν τους μικρούς αθλητές στα μυστικά του μπάσκετ, διδάσκοντάς τους παράλληλα τις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Οι ειδικά επιλεγμένες θεματικές ενότητες του Back2School Camp, θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να εξελίξουν τις ικανότητές τους σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, ενώ θα τους δώσουν το απαραίτητο σωματικό και ψυχολογικό έναυσμα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Για παιδιά γεννημένα από το 2005 εώς και το 2013

Shooting Camp (03–04/09/2018, 10:00-14.00).

Ball Handling and Dribbling (05 – 07/9/2018, 10:00-14.00).

Για παιδιά γεννημένα από το 1999 έως και το 2006

Advanced Shooting Camp (03/-04/9/2018 & 05/-06/9/2018, 14:00-16.00).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του camp θα υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Eurohoops Dome διασώστης από το Ιατρικό και Διαγνωστικό Κέντρο Πράξις Υγείας, ο οποίος θα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Επίσης, οι μικροί αθλητές θα εξασκούν τις δραστηριότητές τους κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, αφού ο χώρος είναι στεγασμένος και κλιματίζεται, ενώ η Eurohoops Academy *θα τους παρέχει ένα θρεπτικό, ελαφρύ γεύμα για να απολαύσουν στο διάλειμμά τους.

Εβδομάδα διεξαγωγής

3 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: 6983036590, Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-18.00 και Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00

Eurohoops Dome

Ευρώτα 24, Κηφισιά

«Καλοκαίρι στη πόλη» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση, που έχει σχεδιαστεί από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ελληνικού Κόσμου, απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και τους δίνει την ευκαιρία για 10 μέρες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται πρόγευμα και γεύμα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».

Ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μάλιστα, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές, προσφέρει 30 δωρεάν συμμετοχές για το τέταρτο δεκαήμερο της εναλλακτικής θερινής του κατασκήνωσης «Καλοκαίρι στην πόλη», για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Το τέταρτο δεκαήμερο θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Επίσης, προσφέρονται δωρεάν θέσεις στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα Σαββατοκύριακα από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Μάιο 2019. 

Οι γονείς των παιδιών από τις πυρόπληκτες περιοχές που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν:

  • Κατά το διάστημα από 01 έως 25/810:00-13:00, στο τηλέφωνο 6982540233 (κα Δήμητρα Ροκά)
  • Στο email: hellenic-cosmos@ime.gr
  • Από τις 26/8 στο τηλεφωνικό κέντρο του «Ελληνικού Κόσμου» Τ. 212 254 0000

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Πειραιώς 254, Ταύρος

Camp στα εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη

Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη πραγματοποιούν για ακόμη μια χρονιά το Summer Camp Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, μέσα από υψηλού επιπέδου αθλητικές και καλλιτεχνικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έρχεται να βοηθήσει τους μαθητές να ασκηθούν στο ομαδικό παιχνίδι, να κοινωνικοποιηθούν, αλλά παράλληλα να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Έτσι τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό θα έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους και να καλλιεργήσουν τις φυσικές τους κλίσεις.

Το Camp πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Σχολείου στην πλαζ S-Beach (Βούλα) και περιλαμβάνει πλήρες πρόγραμμα αθλοπαιδιών και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι. Το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων (9.00΄ – 9.50΄ και 13.00΄ -14.45΄) περιλαμβάνει 3 ωριαίες αθλοπαιδιές ημερησίως, κατά τις οποίες γίνεται εκμάθηση των τεχνικών από εξειδικευμένους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Το Καλλιτεχνικό εργαστήρι (9.50΄- 13.00΄) περιλαμβάνει καλλιτεχνικά (ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές, κλπ.), θεατρικό εργαστήρι (δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι)μουσικοκινητική αγωγή (μουσική προπαιδεία) και υλοποιείται από καθηγητές Καλών Τεχνών, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, μουσικούς του Ωδείου μας και άλλους εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας του προγράμματος και μέχρι τις 16.00΄ λειτουργεί Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης σε προαιρετική βάση.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες στο Camp, ηλικίας άνω των 5 ετών,  έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν 2 ημέρες στην πλαζ S-Beach στη Βούλα. Εκεί τα παιδιά, συνοδευόμενα από Εκπαιδευτικούς και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, θα κολυμπούν και θα παίζουν σε οριοθετημένο με ειδικές σημαδούρες θαλάσσιο χώρο.

Εβδομάδα διεξαγωγής

3 – 7 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: 210.96.17.817, 210.96.17.814, 210.96.33.064

Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη

Αβέρωφ 12-14, 16452 Αργυρούπολη

Athens Day Camp

Απο Δευτέρα 27/8 μέχρι και τη Παρασκευή 7/9 το Athensday Camp θα περιμένει τους μικρούς του φίλους για δύο εβδομάδες ατελείωτης διασκέδασης. Παιχνίδια με το νερό, κατασκευές, εκδρομές, παραμύθια και απίθανες περιπέτειες συντροφεύουν τα παιδιά σε ένα camp που μετρά 20 χρόνια ζωής!

Εβδομάδες διεξαγωγής

27 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: 6946 6144 12

Athens Day Camp

Πάρκο Γουδή, ΤΚ 11510 – Αθήνα

Summer Sports Camp στα Βριλήσσια

Σε έναν ολοκαίνουριο χώρο στα Βριλήσσια, το Playgym διοργανώνει και φέτος ένα μοναδικό αθλητικό camp για παιδιά 4-10 ετών! Σε ένα πολύ ισορροπημένο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα παίξουν, θα κινηθούν, θα γυμναστούν, θα μάθουν νέα αθλήματα, θα εξασκηθούν σε αυτά, και παράλληλα θα εκφραστούν, θα επικοινωνήσουν και θα κάνουν νέους φίλους. Η εξειδικευμένη ομάδα γυμναστών και παιδαγωγών του Playgym σας περιμένει για ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Εβδομάδες διεξαγωγής

27 έως 31 Αυγούστου

3 έως 7 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: 210 8 100 508

Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας: 8:00 – 16:00
Για παιδιά+4 – 10 ετών

PlayGym

Λ. Αναπαύσεως 18, 152 35 – Βριλήσσια

Camp στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει φέτος το Φθινόπωρο για τους μικρούς του φίλους πενθήμερο camp από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου..

Στο Φθινοπωρινό Camp τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε τόπους των τεχνών και των πολιτισμών μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, τα πειράματα, τα εικαστικά και τις κατασκευές, την προετοιμασία για την καινούρια σχολική χρονιά , τις υπαίθριες δραστηριότητες και τους διαγωνισμούς.

Το Φθινοπωρινό Camp του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκηςείναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών. Η δημιουργία, η φαντασία, η κοινωνικότητα και επικοινωνία, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργατικότητα, η απόκτηση γνώσεων και το παιχνίδι αποτελούν βασικά στοιχεία, στα οποία επενδύουν τόσο οι υπεύθυνοι και υπεύθυνες σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, όσο και οι εμψυχωτές και εμψυχώτριες των προγραμμάτων αυτών.

Εβδομάδα διεξαγωγής

3 Σεπτεμβρίου έως 7 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: 2310 913 047

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Γρηγορίου Λαμπράκη- Κλεάνθους 57 Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη