Αυτά είναι τα πράγματα που μια μητέρα θέλει από τον σύντροφό της

Όλες μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι υπάρχουν κάποιες ιδιότητες σε έναν σύντροφο που τον κάνουν ξεχωριστό. Για παράδειγμα, αν ο άντρας σας μπορεί να θυμηθεί σε ποιο από τα δύο παιδιά σας αρέσει το μπλε πιάτο και ποιο είναι ικανό να πετάξει το φαγητό του αν δεν το σερβίρετε στο πράσινο πιάτο, αυτό είναι πολύ βοηθητικό για εσάς, σωστά;

Η φυσική έλξη είναι σίγουρα σημαντική, αλλά όλες αναζητούμε ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά όταν πρόκειται για μια σχέση ζωής. Και όταν ξεκινάμε να δημιουργήσουμε οικογένεια με έναν άνθρωπο, ο κατάλογος αυτός μακραίνει αρκετά. Είναι αστείο το γεγονός, ότι μπορεί να είμαστε περισσότερο ικανοποιημένες από έναν σύντροφο που καθαρίζει την τουαλέτα χωρίς να του ζητηθεί, αλλά είναι αλήθεια! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πράγματα που οι περισσότερες μητέρες θαυμάζουν στον σύντροφο και πατέρα των παιδιών τους:

  1. Η συνεργασία είναι το κλειδί: Το να προσπαθείτε σαν ομάδα όταν δεν έχετε παιδιά είναι καλό, αλλά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά που σας παρακολουθούν, μαθαίνουν από εσάς και δοκιμάζουν την υπομονή σας, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό! Όταν προσπαθείτε σκληρά και ο σύντροφός σας προσφέρεται να σας βοηθήσει, αυτό λειτουργεί υπέρ του. Και όταν βλέπετε ότι υπάρχουν στιγμές που αισθάνεται άγχος και κάνετε το ίδιο για εκείνον -και το αναγνωρίζει- αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Δεν μπορούμε να είμαστε παντού κάθε ώρα και στιγμή. Είναι θαυμάσιο να έχουμε κάποιον που μπορεί να το καταλάβει χωρίς να χρειάζεται να το ζητήσουμε.
  2. Διακρίνεται για την υπομονή του: Μερικές φορές έχουμε περισσότερη υπόμονη και άλλες λιγότερη, αλλά ας το αντιμετωπίσουμε: όταν βλέπουμε τον σύντροφό μας να παραμένει υπομονετικός σε μια δύσκολη κατάσταση, δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό, ειδικά όταν έχει να κάνει με τα παιδιά μας. Όλοι χάνουμε μερικές φορές την υπομονή μας επειδή είμαστε άνθρωποι, αλλά η υπομονή είναι κάτι που όλοι προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Βλέποντας κάποιον που αγαπάμε να έχει υπομονή, αυτό μας κάνει να θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι.
  3. Έχει πάντα εναλλακτικό σχέδιο: Αν κάποιο από τα παιδιά σας αντιμιλάει, δεν υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια από έναν σύντροφο που σας υποστηρίζει και αφήνει το παιδί να γνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται να μην υπακούει τους γονείς του. Τις περισσότερες φορές, δύο ενήλικες που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον είναι αρκετοί για να συμμορφώσουν ένα ατίθασο παιδί. Είτε θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή, είτε θα μείνει έκπληκτο βλέποντας δύο ενήλικες να βοηθούν ο ένας τον άλλον.
  4. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα συγχρόνως: Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να γίνουν τα πράγματα όταν είσαι γονιός! Κάποιος που έχει μάθει να βοηθάει τα παιδιά με τις εργασίες του σχολείου, ενώ τρώει το μεσημεριανό στο τραπέζι της κουζίνας και ετοιμάζει συγχρόνως τη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, είναι ο σύντροφος που όλες θα θέλαμε να έχουμε!
  5. Δεν καυχιέται ότι βοηθάει στο σπίτι: Όχι, σε παρακαλώ, μην το κάνεις αυτό! Εάν ζούμε στο ίδιο σπίτι, δεν με βοηθάς με το να είσαι πατέρας ή να κάνεις τις οικιακές εργασίες ή να αναλάβεις να βγάλεις το σκυλί βόλτα. Απλά αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν ως σύντροφος και πατέρας. Και οι δύο εργαζόμαστε σκληρά -και οι δύο κάνουμε πράγματα που πρέπει να γίνουν.
  6. Χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα: Κάποιος που είναι υπεύθυνος με τα χρήματα, με τον εαυτό του και με τα συναισθήματα των άλλων είναι ο ορισμός του ιδανικού συντρόφου. Η συνειδητοποίηση των πράξεων μας και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τους άλλους ανθρώπους είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά εάν μιλάμε για μια μόνη μητέρα που ψάχνει έναν νέο σύντροφο ζωής.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε ελαττώματα και πράγματα που χρειάζεται να βελτιώσουμε. Οι σχέσεις είναι εντελώς σκληρές μερικές φορές, αλλά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η συνεργασία με κάποιον που μπορεί να συμβαδίσει με το δικό μας στυλ ανατροφής και ξέρει πώς να μας φροντίσει -με όλους τους τρόπους που μια μητέρα το έχει ανάγκη- είναι σίγουρο ότι αξίζει το θαυμασμό μας!

Πηγή: mom.me