Αυτό είναι πραγματικός ρομαντισμός, όχι τα γλυκά και τα λουλούδια

Τι είναι ρομαντισμός για εσάς; Τι θα θέλατε να σας κάνει δώρο φέτος ο σύντροφός σας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Κάποιο πολύτιμο κόσμημα; Ένα ταξίδι; Μήπως ένα δείπνο σε ακριβό εστιατόριο;

Μία μαμά και σύζυγος, θεωρούσε για πολύ καιρό ότι ο σύζυγός της δεν νοιαζόταν για εκείνη επειδή για χρόνια δεν της έκανε κάποιο ακριβό δώρο.

«Κάποτε θεωρούσα ότι ο ρομαντισμός καθορίζεται από τις μεγάλες και πομπώδεις χειρονομίες. Νόμιζα ότι όσο μεγαλύτερο είναι το δώρο που λάμβανα τόσο περισσότερο με αγαπούσε ο σύντροφός μου. Όσο περισσότερα τα τριαντάφυλλα τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον του. Όσες περισσότερες και πιο μακρινές οι βόλτες τόσο μεγαλύτερη η αγάπη του», αναφέρει στο κείμενό της.

«Για πολύ καιρό νόμιζα ότι ο σύντροφός μου δεν νοιάζεται για’μένα, επειδή ακριβώς δεν έκανε κάποια “μεγάλη” χειρονομία. 13 χρόνια γάμου, 4 εγκυμοσύνες και δύο παιδιά μετά, όμως, αντιλαμβάνομαι, ότι η αγάπη του συζύγου μου δεν φαίνεται στα ακριβά δώρα και τις υπερβολές στα λόγια», συνεχίζει και απαριθμεί ορισμένες συμπεριφορές, οι οποίες δείχνουν την άνευ όρων αγάπη του συζύγου της.

«Τώρα ξέρω ότι η αγάπη του άντρα μου δεν μετριέται σε πρακτικά δώρα. Άλλαξε όλη η θεωρία μου για τον ρομαντισμό. Πλέον, δεν έχει σημασία η φαντασία, αλλά η πράξη. Ο ρομαντισμός μετριέται στην πραγματικότητα. Μέσα στην ρουτίνα και δεν έχει να κάνει με δώρα που στοιχίζουν μια περιουσία.

Έχει να κάνει με τον σύζυγο που επιστρέφει στο ακατάστατο σπίτι και αρχίζει να μαζεύει.

Έχει να κάνει με το γεμάτο ντεπόζιτο βενζίνης στο αυτοκίνητο, το οποίο άδειασα και δεν θυμήθηκα να γεμίσω.

Έχει να κάνει με τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι είμαι έτοιμη να χάσω τον έλεγχο και μου επιτρέπει να έχω λίγα λεπτά για τον εαυτό μου. Για να μπορέσω να ηρεμήσω χωρίς τα παιδιά γύρω μου.

Έχει να κάνει με τις προσαρμογές που κάνει στο πρόγραμμά του, έτσι ώστε να μπορέσω να “τρέξω” τους εράνους που οργανώνω.

Έχει να κάνει με τις βόλτες που πηγαίνουμε για φαγητό, όταν δεν έχω προλάβει να μαγειρέψω.

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι αντί να με κρίνει και να κριτικάρει με σέβεται όταν αντιμετωπίζω τα δύσκολα.

Έχει να κάνει με τις πάνες που αλλάζει στο μωρό χωρίς να χρειαστεί εγώ να το ζητήσω. Έχει να κάνει με τα σκουπίδια που βγάζει στον κάδο χωρίς να του το πει κάποιος.

Ο ρομαντισμός δεν είναι λαμπερός, ακριβός ή γεμάτος πολυτέλεια.

Ο ρομαντισμός είναι συνηθισμένος. Είναι οι χιλιάδες πράξεις του συζύγου που δεν τα παρατά, που στέκεται στην οικογένειά του χωρίς παράπονα. Είναι οι χιλιάδες μικρές πράξεις που γίνονται χάρη στην αγάπη του.

Ο άντρας μου με αγαπά και το δείχνει. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, το ρομαντικό που ψάχνουμε όλες;».

Δείτε το αρχικό post της μητέρας στο Facebook

I once thought that love was defined by the romance of fairytales.I thought that the bigger the diamond, the more I…

Gepostet von A Beautifully Burdened Life by Jenny Albers am Freitag, 18. Januar 2019

Πηγή: cafemom.com