Αυτό το Δημοτικό Σχολείο στην Αττική έχει τα ωραιότερα επιδαπέδια παιχνίδια που είδαμε ποτέ σε προαύλιο!

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας με την επιστροφή στους θρανία για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά.

Μόλις περάσουν την πόρτα του σχολείου δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστούν από τα πολύχρωμα και άκρως διασκεδαστικά επιδαπέδια παιχνίδια που φιλοξενούνται στο προαύλιο του σχολείου και θα αποτελέσουν πόλο έλξης όλων των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αποφάσισε την υλοποίηση αυτής της όμορφης και τόσο ξεχωριστής πρωτοβουλίας εξωραϊσμού του σχολείου και η κα Μαρία Δρίτσα, αρχιτέκτονας και μητέρα μαθήτριας του σχολείου, ανέλαβε δράση ώστε να χαρίσει στους μαθητές ένα προαύλιο αξιοζήλευτο για τα δεδομένα των ελληνικών δημόσιων σχολείων.

Η κα Δρίτσα επιστράτευσε όλο το ταλέντο, το μεράκι και την δημιουργικότητά της παραδίδοντας σε χρόνο ρεκόρ έναν επιδαπέδιο παιχνιδόκοσμο που προωθεί το ομαδικό παιχνίδι και έτσι τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται, να παίζουν ομαδικά, να υπηρετούν κοινούς στόχους, να επιδεικνύουν ευγενή άμιλλα, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες, να γίνονται όλοι μια γροθιά για να επιτευχθεί η νίκη αλλά και όταν έρχεται η ήττα να μάθουν να τη διαχειρίζονται.

Ένας επιδαπέδιος παιχνιδόκοσμος, χάρμα οφθαλμών

Όπως αναφέρει η κα Δρίτσα ” Η ιδέα δημιουργίας παιχνιδιών και αθλητικών δραστηριοτήτων στην αυλή του σχολείου μας εκφράστηκε από τον Σύλλογο γονέων στα μέσα της σχολικής χρονιάς. Δεδομένου ότι δραστηριοποιούμαι στο σχεδιασμό παιδικών χώρων, ανέλαβα την πρωτοβουλία να εκτελέσω έρευνα και σχεδιασμό στον καιρό της καραντίνας.

Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση που θα προσέφερε μια τέτοια παρέμβαση, η κύρια σκέψη ήταν η ψυχολογική και σωματική άσκηση των παιδιών. Καθώς σήμερα περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες, σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι τόσο η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας όσο και η τόνωση της αλληλεπίδρασής τους, η συνεργασία… το παιχνίδι με τους όρους που γνωρίζουμε καλύτερα οι παλαιότερες γενιές και καλό είναι να περάσουμε και στις επόμενες.

Ολοκληρώνοντας το σχεδιασμό εν μέσω καραντίνας, κοινοποιήθηκαν τα σχέδια σε ομάδα γονέων του σχολείου δειλά και σεμνά, δεδομένων των πρωτόγνωρων και αβέβαιων συνθηκών. Η ιδέα έγινε δεκτή με θέρμη και ενθουσιασμό καθώς έδωσε ελπίδα στους μεγάλους για το μέλλον και προσμονή για επανένωση στα παιδιών με τους φίλους τους. 
Με την δημιουργική σύμπραξη και τη θετική ενέργεια όλων, το προαύλιο του σχολείου μπορεί να καμαρώνει για το κουτσό, τους λαβύρινθους, το άλμα εις μήκος, το φιδάκι, τα σχέδια κυκλικής προπόνησης και τα πατουσάκια για στοίχιση των παιδιών σε τριάδες των τάξεών τους για την ώρα της προσευχής.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της γενικότερης αισθητικής αναβάθμισης του σχολείου
υλοποιήθηκαν μια τοιχογραφία σε άλλοτε βανδαλισμένο τοίχο, ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ρολόι που θα φέρει αποσπώμενους ξύλινους δείκτες, ένα εκπαιδευτικό σχέδιο με αριθμούς και ένα με γράμματα, βάφτηκε η σκάλα
εισόδου του σχολείου, φρεσκαρίστηκαν παλαιότερα επιδαπέδια παιχνίδια και έγινε αποκατάσταση όλων των σημείων που είχαν υποστεί κατά καιρούς βανδαλισμούς.

Δείτε τις φωτογραφίες του σχολείου που μας εντυπωσίασε