Αυτός ο μικρούλης με αναπηρία μοιράστηκε το όνειρο του και συγκίνησε ακόμη και τη NASA

Είναι 6 ετών, ένα γλυκύτατο παιδάκι με αναπηρία και όταν αποφάσισε να μοιραστεί τα όνειρά του on camera, λύγισε και ο πιο δυνατός.

Τον λένε Adam King και ζει στην Ιρλανδία. Το αγοράκι εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για το όνειρό του να συμμετάσχει σε διαστημική αποστολή.

Ο μικρός καταχειροκροτήθηκε, ενώ έλαβε χιλιάδες μηνύματα στήριξης από τον απλό κόσμο, αλλά και από αστροναύτες και διαστημικές υπηρεσίες.

Ο Adam ήταν ένα από τα παιδιά, που ήταν καλεσμένα στην ειδική χριστουγεννιάτικη προσθήκη της πιο ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής της Ιρλανδίας. Τα παιδιά πηγαίνουν στο Show για να δοκιμάσουν τα πιο καινούρια παιχνίδια και gadgets και να δώσουν τις πιο ειλικρινείς κριτικές γι’ αυτά.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής ρώτησε τον μικρό συγκεκριμένα τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει.

Εκείνος απάντησε: «Capcom στη Nasa». Δηλαδή να αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ του κέντρου ελέγχου και του αστροναυτών.

«Θα ήθελες να γίνεις αστροναύτης;», τον ρώτησε ο παρουσιαστής, και τότε ο Adam του εξήγησε: «Λοιπόν, δεν μπορώ να γίνω γιατί έχω εύθραυστα οστά», σημειώνοντας ότι ελπίζει να συνεργαστεί με διαστημικά προγράμματα στο έδαφος.

Όταν μάλιστα, ο οικοδεσπότης ζήτησε από το αγόρι να ξεκινήσει από το 3, την αντίστροφη μέτρηση για να δοκιμάσει το μικρόφωνο, ο 6χρονος τον διόρθωσε. «Όχι, αυτή είναι η πραγματική αντίστροφη μέτρηση – ξεκινά από το 12», επέμεινε ο Adam.

Συγκινήθηκε ακόμη και η NASA

Η NASA, ακούγοντας τα όνειρα του μικρού Adam King από αποσπάσματα της εκπομπής που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμπνεύστηκε από τη θέλησή του.

«Η ευγενική καρδιά και το περιπετειώδες πνεύμα του Adam μάς εμπνέει. Υπάρχει χώρος για όλους στη NASA και ανυπομονούμε μια μέρα να ενταχθεί στην ομάδα των ονειροπόλων μας. Θα είμαστε εδώ όταν είναι έτοιμος», έγραψε στο Twitter η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.