Κάθε κουταλιά μετρά όταν πρόκειται για την κρέμα του μωρού – Συμβουλές για τα πρώτα του γεύματα

Πώς θα βελτιώσεις τη διατροφή του μωρού σου
Η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντική παράμετρο για την υγεία ενός παιδιού, καθώς μέσα από αυτή τίθενται οι βάσεις για τη σωματική και πνευματική του ανάπτυξη. Επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της ζωής του και καθ’ όλη τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας.

Η καλύτερη τροφή για το μωρό δεν είναι άλλη από… το γάλα σας

Το μητρικό γάλα είναι το πολυτιμότερο δώρο που προσφέρεις στο μωρό σου από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του. Τα θρεπτικά του συστατικά, οι υδατάνθρακες, τα λίπη, τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες κάνουν το γάλα «φάρμακο» για το μωρό μας. Θωρακίζουν το ανοσοποιητικό του σύστημα και το προστατεύουν από λοιμώξεις, ιούς και βακτήρια.

Ήρθε η ώρα να πιάσουμε το κουτάλι

Από τον 6ο μήνα συνήθως της ζωής του βρέφους, σύμμαχος στην ισορροπημένη διατροφή του, αποτελούν οι βρεφικές κρέμες. Η εισαγωγή της βρεφικής κρέμας στη διατροφή του μωρού είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτό, αφού αλλάζει η υφή του φαγητού, χρησιμοποιείται πλέον το κουτάλι και είναι διαφορετική η διαδικασία της κατάποσης.

Για αρχή χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ, κοντό κουτάλι με λαστιχένια λαβή για αρχή. Είναι το πιο εύκολο να το πιάσουν τα μικροσκοπικά του χεράκια. Ανεξάρτητα από το πότε θα ξεκινήσετε, μην περιμένετε από το μωρό σας να περάσει από το τάισμα με τα δάχτυλα στο κουτάλι εν μια νυκτί. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια γιατί θα συμβούν πολλά…ατυχήματα!

Συμβουλές για τα πρώτα γεύματα του μωρού

Η πρώτη στέρεα τροφή που μπορείς να δώσεις στο μωρό σου είναι η Kρέμα Bανίλια από Ρυζάλευρο την οποία ετοιμάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να έχουν την ιδανική υφή και θερμοκρασία για το μωρό και πάντα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Σταδιακά μπορείτε να εισάγεται και μια κρέμα με Σιτάλευρο όπως η Φαρίν Λακτέ και να εμπλουτίσετε και με άλλες γεύσεις. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνει από μικρό να εξοικειώνεται με νέες γεύσεις που αποτελεί θεμέλιο για μια ισορροπημένη διατροφή.

Γιατί εμπιστεύομαι τις βρεφικές τροφές ΓΙΩΤΗΣ

Με τη νέα τους σύνθεση, οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ  περιέχουν 30% λιγότερα σάκχαρα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες κρέμες ενώ είναι εμπλουτισμένες με Σίδηρο και Ασβέστιο*, καλύπτοντας με μόλις ένα γεύμα το 40% των ημερησίων αναγκών ενός βρέφους στα δύο αυτά στοιχεία. Παράλληλα, οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες Α, Β1* και D*.

*όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία 2006/125/ΕΚ.

Ένα μόνο γεύμα αρκεί για να καλύψει τουλάχιστον το 30% των καθημερινών αναγκών ενός μωρού στις συγκεκριμένες βιταμίνες. Όλα τα παραπάνω παίζουν πολύτιμο ρόλο στο μεγάλωμα κάθε βρέφους, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη των οστών, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και στη γνωσιακή ανάπτυξη του παιδιού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ  δεν περιέχουν πρόσθετο αλάτι, ούτε χρωστικές και συντηρητικά, όπως άλλωστε απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία και είναι οι μόνες ελληνικές.

Κάθε κουταλιά είναι και μια απόλαυση και κρύβει μέσα της όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται το μωράκι μας

Δεν φαντάζεστε τι τέλειες εκφράσεις παίρνει το προσωπάκι του ενόσω το ταΐζω

Τοποθετήστε το κουτάλι κοντά στο στόμα του μωρού και αφήστε το να μυρίσει και να δοκιμάσει τη γεύση της κρέμας. Μην εκπλαγείτε αν οι πρώτες κουταλιές καταλήξουν έξω από το στόμα του. Περιμένετε λίγο και ξαναδοκιμάστε. Προσπαθήστε να αδειάζετε το κουτάλι προς το πίσω μέρος της γλώσσας, ώστε στην προσπάθεια που κάνει να σπρώξει με την γλώσσα, στην ουσία σιγά-σιγά να καταπίνει.

Στόχος την πρώτη μέρα είναι να φάει 2-3 κουταλιές κρέμας και προοδευτικά να αυξάνουμε την ποσότητα αυτή, μέχρις ότου σε 1 βδομάδα περίπου να μπορεί να φάει την ποσότητα που χρειάζεται, έτσι φροντίστε να δίνετε συμπλήρωμα με το συνηθισμένο του γάλα μέχρι να χορτάσει.

Με τις βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ όλες οι μαμάδες αισθανόμαστε σίγουρες ότι δίνουμε το καλύτερο στο μωρό μας ενώ εκείνο απολαμβάνει το γεύμα του, κάνοντας την ώρα του ταΐσματος, την πιο όμορφη στιγμή της ημέρας μας.

Tι να προσέξετε στα πρώτα γεύματα του μωρού σας

  • Εάν το μωρό έχει παρουσιάσει κάποια αλλεργία, επιλέξτε μία κρέμα χωρίς γάλα και χωρίς γλουτένη.

 

  • Δίνετε την κρέμα του όταν είναι η ώρα του να φάει και όταν πεινάει. Επίσης, μην το πιέζετε να φάει όλη την κρέμα του. Μην ξεχνάτε πως το στομάχι του μωρού είναι πολύ μικρό γι’ αυτό σεβαστείτε την επιθυμία του να φάει όσο θέλει.

 

  • Μη βιάζεστε να το ταΐσετε. Δώστε του χρόνο να ανακαλύψει πώς είναι η νέα εμπειρία του ταΐσματος με το κουτάλι.

 

  • Αποφεύγετε να βάζετε τις κρέμες στο μπιμπερό ανοίγοντάς του μεγαλύτερη τρύπα. Το μωρό πρέπει να εξοικειωθεί με το κουταλάκι.

 

  • Μην ξαναχρησιμοποιείτε την κρέμα που δεν καταναλώθηκε και μην ζεσταίνετε τις κρέμες σε φούρνους μικροκυμάτων.

 

    • Δοκιμάζετε πάντα τη κρέμα πριν τη προσφέρετε στο μωρό σας για να είστε σίγουροι ότι είναι στη σωστή θερμοκρασία