Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας – Με SMS η έξοδος από το σπίτι

H αντίστροφη μέτρηση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού ξεκίνησε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τις ανακοινώσεις θα κάνει με νέο τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 το απόγευμα.

Τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 6

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει τηλεοπτικό του διάγγελμα στις 6 το απόγευμα. Δεν αποκλείεται ο ίδιος να ανακοινώσει το μέτρο, την ώρα που κλιμάκια της κυβέρνησης βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις από τις πρωινές ώρες με «ασκήσεις επί χάρτου» για τα σχέδια και τις διαφορετικές εκδοχές στην εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου.

Στόχος της καθολικής απαγόρευσης είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις που διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή, ενώ θα επιτρέπονται μόνο αυτές για εργασία, προμήθεια φαρμάκων, προμήθεια τροφίμων,  πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία κτλ.

Έξοδος από το σπίτι με SMS λόγω κορωνοϊού – Ποια θα είναι η διαδικασία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες πριν την έξοδό τους θα στέλνουν  SMS προς συγκεκριμένο αριθμό όπου και θα ανακοινώνουν τον προορισμό τους. Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής  με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο SMS θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.

Έχει ήδη εκδοθεί σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Σημειωτέον, το έδαφος για την καθολική απαγόρευση έχει προετοιμαστεί από την χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει τους όρους σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε απόφαση για δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας προκειμένου ν’ αποφύγει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.