Δωρεάν σεμινάριο από το infokids.gr: “Ποια είναι η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών;” (7/4)

Τα παιδιά ρωτούν για το σεξ. Από μικρή ηλικία μάλιστα αρχίζουν να διατυπώνουν ερωτήσεις, που αφορούν το φύλο τους και τη δημιουργία του είδους εν γένει. Tο σεξ είναι ασφαλώς το ζήτημα εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη αμηχανία και αβεβαιότητα στους γονείς, όταν πρόκειται να μιλήσουν γι’ αυτό στα παιδιά τους. Eίναι όμως κάτι που δεν μπορούν να αγνοήσουν, ιδιαίτερα σήμερα. Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή, 7 Απριλίου, στις 19 .00 θα είναι μαζί μας, καλεσμένη του infokids.gr, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, η Ελευθερία Μουστάκα Msc Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια για να μας μιλήσει για το “δύσκολο” αυτό θέμα και να μας λύσει όλες τις απορίες.

Πράγματι, τα παιδιά έχουν την ανάγκη να μάθουν περισσότερα για το σεξ, όχι μόνο γιατί είναι από τη φύση τους περίεργα, αλλά και επειδή ζουν σε μια εποχή κατά την οποία οι πρώτες σεξουαλικές επαφές συμβαίνουν σε μικρότερη ηλικία σε σύγκριση με το παρελθόν και η σεξουαλική πράξη παρουσιάζεται απροκάλυπτα ή συζητιέται ελεύθερα ανάμεσα στους συνομηλίκους. Tα παιδιά στρέφονται αρχικά στους γονείς για να βρουν τον προσανατολισμό τους, και αν δεν βρουν ανταπόκριση, αναζητούν απαντήσεις στους φίλους, τα περιοδικά και το σινεμά.

Μετά το τέλος του σεμινάριου, το οποίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το θέμα, θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Κλείστε θέση για το δωρεάν σεμινάριο “Ποια είναι η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών;”, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.