Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο της 37χρονης εγκύου στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος της 37χρονης εγκύου και του αγέννητου μωρού της πριν από μία εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς με εισαγγελική παραγγελία οι δικηγόροι της οικογένειας Ίλια Μαρινάκη και Βασίλης Δεμίρης οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση εκπροσωπώντας την οικογένεια της άτυχης εγκύου ζήτησαν την χορήγηση εγγράφων από το ΠΓΝΑ που που αφορούν στην νοσηλεία και το θάνατο της.

Επίσης, η υπόθεση ερευνάται και από την Αστυνομία και συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης με έγγραφο της προς το νοσοκομείο ζητά και αυτή με την σειρά της την κατάθεση των εγγράφων για το τραγικό περιστατικό.

Η αιτία θανάτου

Σε αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατός της σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής καθηγητής Παύλος Παυλίδης, λέγοντας ότι «από τη νεκροτομή που έγινε διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα πέθανε από αιμορραγία. Έχει σταλεί υλικό για πλήρη ιστολογικό και τοξικολογικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουμε τη γενεσιουργό αιτία της αιμορραγίας».

Το ξέσπασμα του συζύγου “Σφάδαζε από τον πόνο”

«Έφυγε άδικα πάνω στις μεγαλύτερες χαρές της. Εγώ θέλω να κάνω ό,τι θα έκανε η ίδια. Η ίδια δε θα άφηνε να περάσει έτσι όλο αυτό. Αυτό το κάνω για τη μνήμη της. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να δικαιωθεί».

Όπως είπε ο σύζυγος της, η 37χρονη Δέσποινα σφάδαζε από τους πόνους, ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της και είχε τάσεις λιποθυμίας. Την πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της έδωσε ένα κινητό για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί της. Ζήτησε επανειλημμένα να μείνει στο πλευρό της μέσα στον θάλαμο αλλά δεν τον άφησαν.

Όταν επικοινώνησε μαζί της τού είπε ότι οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της. Ύστερα από λίγη προσπάθησε ξανά να επικοινωνήσει μαζί της αλλά μάταια. Ενημερώθηκε για τον χαμό της συζύγου και του παιδιού τους την επόμενη μέρα το πρωί όταν πήγε στο νοσοκομείο να παραδώσει τον ιατρικό φάκελο που τού είχαν ζητήσει οι γιατροί.

«Μου είπαν ότι έγινε ρήξη μήτρας και αυτό υπήρχε στο ιστορικό της ότι είχε κάνει μια επέμβαση που χρειαζόταν για να μείνει έγκυος. Τους το είχαμε πει, τους το έλεγε και η ίδια. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τη μια στιγμή μιλούσαμε στο τηλέφωνο και την άλλη δεν υπήρχε και ότι δεν μπορούσα να είμαι δίπλα της, να της κρατήσω το χέρι, να ειδοποιήσω κάποιον» είπε με λυγμούς.